ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Έχουμε πολλά να κάνουμε στην Παιδεία την επόμενη τετραετία

Διάδωσέ το

“Έχουμε μια μεγάλη μάχη μπροστά μας και παραταξιακά και προσωπικά, γιατί και εγώ θα είμαι υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό. Έχουμε κάνει το 100% των βασικών μας εξαγγελιών και έχουμε και πάρα πολλά να κάνουμε ακόμα. Το επόμενο διάστημα, που θα ξεδιπλώνεται το προτεινόμενο έργο της δεύτερης θητείας Κυρ. Μητσοτάκη, θα δείτε στην παιδεία πάρα πολλά πράγματα”, είπε η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας  στην ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Κουβαρά .

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη δήλωση του Ν. Φίλη που πριν λίγες ημέρες είπε ότι: “Η επόμενη προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τα νομοθετήματα Μητσοτάκη – Κεραμέως και θα επαναφέρει τη Δημοκρατία στην εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση ποιότητας και ισότητας, χωρίς το φόβο και το καθημερινό άγχος, χωρίς εξοντωτικούς ανταγωνισμούς. Ένα σχολείο ποιοτικό, επαρκές, δημοκρατικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό, εκσυγχρονισμένο που να ανταποκρίνεται στο καθολικό κοινωνικό δικαίωμα της μόρφωσης”.

Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας, δήλωσε τα εξής:

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φίλη για την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία έχει ως πρόταγμα την κατάργηση των αλλαγών και των νόμων που ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε αυτά τα σχεδόν 4 χρόνια. Αφού αυτό είναι το όραμα και η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες, ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Διότι αυτοί οι «προς κατάργηση» νόμοι είναι που οδήγησαν:  Σε 25000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια

Σε οριζόντιες επιμορφώσεις όλων των εκπαιδευτικών μας

Σε νέες παροχές στο Δημόσιο Σχολείο που μέχρι τώρα τις πλήρωναν οι γονείς, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο και τα ειδικά μαθήματα στα Λύκεια, που εξετάζονται στις Πανελλαδικές, όπως τη μουσική, τις ξένες γλώσσες, το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο.

Σε διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα τμήματα Γυμνασίων, Λυκείων, ‘Ε και ‘ΣΤ Δημοτικού, σε όλη τη χώρα Σε 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα σχολεία

Σε 400 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων και των Δημοσίων ΙΕΚ

Αυτά ενδεικτικά είναι μερικά από όσα έχουν γίνει αυτά τα 4 χρόνια για τα παιδιά μας.
Για να έχουν περισσότερα ερεθίσματα, περισσότερες ευκαιρίες, για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.
Αυτά θέλει να καταργήσει ο κύριος Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δείτε επίσης:

Κόπτσης για νεοδιόριστους: Να μην ανησυχούν δεν υπάρχουν ποινές στην αξιολόγηση παρά μόνο επιμόρφωση

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …