ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΕΔΕ – Κορωνoϊός: Επιστολή και οδηγίες προς Δημάρχους για κλείσιμο σχολείων και μέτρα προστασίας

Διάδωσέ το

Επιστολή προς όλους τους ∆ημάρχους της χώρας έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρης Παπαστεργίου, για το νέο κορωνοϊό. Στην επιστολή που συνυπογράφει και ο Ιωάννης ∆. Ταγκαλέγκας, ∆ήμαρχος Λεβαδέων και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Κ.Ε.∆.Ε., αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες καθώς και τα επιστημονικώς ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης.

Η επιστολή περιέχει οδηγίες και καταλήγει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι, η αρμοδιότητα της αναστολής διδακτικών ωρών/ κλεισίματος σχολικών μονάδων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς θα μας καθοδηγεί σχετικά, στη βάση υποψίας κρουσμάτων, όπως επίσης οι απολυμάνσεις εκπαιδευτικών μονάδων και δημοτικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να συμβαίνει σε υποψία κρούσματος του ιού ή αν στο πλαίσιο απομάκρυνσης φοβίας των πολιτών να γίνεται τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικές μονάδες να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Τέλος, συστήνουμε στη διακριτική σας ευχέρεια την αναστολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ειδικά στις περιοχές που υφίστανται κρούσματα ή υποψία κρουσμάτων, με απώτερο σκοπό την αναστολή εξάπλωσης του ιού. Η Επιτροπή Υγείας της Κ.Ε.∆.Ε. θα σας ενημερώνει διαρκώς με νεότερα στοιχεία.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία στις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν κρούσματα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενημερώνουμε και συστήνουμε μέτρα πρόληψης για το νέο κορωνοϊό, έτσι ώστε να καθοδηγήσουμε τους δημότες μας με ψυχραιμία και όχι με κινήσεις πανικού. Ο 2019-nCoV είναι στέλεχος κοροναϊού που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού
(δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Ο χρόνος επώασης της νόσου, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης των συμπτωμάτων, δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί και υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες (μέσος χρόνος επώασης περίπου 5 ημέρες).

Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί η λοίμωξη είναι βήχας, φαρυγγαλγία, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή, ή δύσπνοια.

Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πνευμονία με σοβαρή οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι
πιθανώς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρότερης νόσησης.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα υποχωρούν μόνα τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια που να προσφέρουν προστασία έναντι των κοροναϊών.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *