ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κανονισμός Λειτουργίας Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Κανονισμός Λειτουργίας Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. και Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση

Η επαγγελματική κατάρτιση στις Ε.Σ.Κ. διαρκεί δύο έτη που περιλαμβάνουν τις τάξεις Α’ και Β’ που διαιρούνται σε τέσσερα (4) εξάμηνα (Α’ , Β’, Γ’ και Δ’) και οργανώνονται σε τμήματα ειδικότητας, συμπεριλαμβανομένης σε αυτά της περιόδου πρακτικής άσκησης ή προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο σύμφωνα με τον οδηγό κατάρτισης  της ειδικότητας και η επιτυχής ολοκλήρωσή της οδηγεί  στη χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Η βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης επιτρέπει  στον κάτοχό της να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίη σης που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση πτυχίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  επιπέδου τρία (3) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. 

Τα εξάμηνα κατάρτισης διαρκούν από την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους μέχρι την 14η  Φεβρουαρίου του επόμενου έτους και από τη 16η Φε βρουαρίου κάθε έτους ή την αμέσως επόμενη εργάσιμη  ημέρα μέχρι την 30η Ιουνίου του ίδιου έτους. Η επαγγελματική κατάρτιση στις Ε.Σ.Κ. δύναται να ξεκινά κατά την  έναρξη των προηγούμενων εξαμήνων. 

Κάθε εξάμηνο κατάρτισης περιλαμβάνει την περίοδο διεξαγωγής των μαθημάτων, την περίοδο διεξαγωγής  των εξετάσεων εξαμήνου και την περίοδο διεξαγωγής  της πρακτικής άσκησης ή του προγράμματος μάθησης  σε εργασιακό χώρο όπως αυτές περιγράφονται στον  οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας. Η κατάρτιση κάθε  εξαμήνου είναι πλήρης, όταν έχουν συμπληρωθεί όλες  οι προβλεπόμενες διδακτικές ώρες, όπως αυτές περιγράφονται στον Οδηγό Κατάρτισης κάθε ειδικότητας

Ο υποψήφιος για την εισαγωγή του σε Δημόσια Ε.Σ.Κ. της επιλογής του μπορεί να δηλώσει στην αίτησή του μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις συνολικά, με σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η ανακοίνωση έναρξης υποβολής αιτήσεων εκδίδεται από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. και Ν. μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Για την μοριοδότηση των υποψηφίων καταρτιζόμενων λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα:

α) Ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή στην Ε.Σ.Κ. Τα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασμα τικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσάβαθμη κλίμακα, γίνεται αναγωγή του στην εικοσάβαθμη κλίμακα από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτ λου καθώς και η ισοτιμία του.
β) Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πο λύτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του Δήμου ή από επίσημο έγγραφο της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας, πέντε (5) μόρια.
γ) Η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οι κογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του Δήμου, τρία (3) μόρια.
δ) Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊ κής οικογένειας τρία (3) μόρια.
ε) Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τη σειρά καθορίζουν: 1) η ιδιότητα πολύτεκνου γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, 2) η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρί τεκνης οικογένειας, 3) η ιδιότητα προστάτη ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, 4) ο βαθμός του τίτλου.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ αναλυτικά

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν για πρώτη φορά οι νέες, Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *