ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθορισμός κλάδων και ειδικοτήτων για προσλήψεις αναπληρωτών σε ΟΑΕΔ – Δ.ΥΠ.Α

Διάδωσέ το

Στελέχη εκπαίδευσης

Συμπλήρωση και τροποποίηση της υπό στοιχεία  24613/Δ1/8616/2019 απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Καθορισμός κλάδων και  ειδικοτήτων, ωραρίου διδασκαλίας κατά κλάδο,  εκπαιδευτικών υποχρεώσεων και διαδικασίας  πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις  εκπαιδευτικές μονάδες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» (Β’ 2578).

Διαβάστε εδώ την απόφαση με τις ειδικότητες

Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται  κάθε έτος καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή της  Δ.ΥΠ.Α. σύμφωνα με τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με τις διατεθειμένες πιστώσεις.». 

2. Η περ. ιζ’ της παρ. 3 αντικαθίσταται ως εξής: «ιζ. Αναλαμβάνουν καθήκοντα που προβλέπονται  για το εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας που είναι σε ισχύ για την εκάστοτε  μονάδα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  της Δ.ΥΠ.Α.». 

  1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 4, αντικαθίσταται ως εξής: «4. Διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευ τικών 

Με βάση την ισχύουσα κάθε φορά υπουργική απόφαση για τον καθορισμό κριτηρίων και επιλογής του  με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου  εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της  Δ.ΥΠ.Α, των Π.ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α., της Σχολής  ΑμεΑ Αθηνών και του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, εκδίδονται ανά  έτος σχετικές προκηρύξεις ειδικοτήτων.». 

  1. Οι περ. α’ έως δ’ της παρ. 4, αντικαθίστανται ως εξής: «α. Οι εκπαιδευτικές μονάδες, αφού ολοκληρώσουν τις  εγγραφές των μαθητών και τη δημιουργία τμημάτων δια φόρων ειδικοτήτων, υπολογίσουν τα εκπαιδευτικά κενά  για την ομαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου, ενημερώνουν σχετικά τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας ή τη Διεύθυνση Επαγγελματικής  Κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α. και υποβάλλουν τεκμηριωμένη  πρόταση για την κάλυψή τους.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

β. Η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μα θητείας ή η Διεύθυνση Επαγγελματικής Κατάρτισης λαμ βάνοντας υπόψη τα κενά σε εκπαιδευτικούς, εισηγείται  στον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. τον καθορισμό του αριθμού  των αναπληρωτών, πλήρους και μειωμένου ωραρίου,  ανά κλάδο και ειδικότητα για κάθε εκπαιδευτική μονάδα. 

γ. Ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. εκδίδει απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  ανά κλάδο και ειδικότητα για κάθε εκπαιδευτική μονάδα,  σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 4 του άρθρου 67 του  ν. 3518/2006. 

δ. Η Διεύθυνση κάθε εκπαιδευτικής μονάδας, μετά την  έκδοση της ανωτέρω απόφασης του Διοικητή, σε συνερ γασία με τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  και Μαθητείας ή τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Κατάρ τισης, καλεί τους εκπαιδευτικούς κατά σειρά μοριοδότησής τους σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, μέχρι την  κάλυψη των απαραίτητων θέσεων από τον κλάδο και  την ειδικότητα που έχει οριστεί στην απόφαση Διοικητή,  να προσέλθουν στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα  για να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση εργασίας». 

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία 24613/Δ1/8616/  2019 (Β’ 2578) απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοι νωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος: Αναπλήρωση Διευθυντών – Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Απόφαση: Ίδρυση και κατάργηση ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακών Κέντρων

ΙΕΠ: Ανακοίνωση για την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης των σχολείων

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ένα σενάριο για την κατανομή των 8.586 μόνιμων διορισμών

 

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *