ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροποποίηση του υπολογισμού ημερών ασφάλισης των εργαζομένων σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, απασχολούμενων κάτω των 21 ωρών την εβδομάδα

Διάδωσέ το

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ  34/2018 με ημερομηνία 13/8/2018,  με θέμα «Τροποποίηση του υπολογισμού ημερών ασφάλισης των εργαζομένων σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, απασχολούμενων κάτω των 21 ωρών την εβδομάδα».

Μετά από νεότερες διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας Κ.Α.Α., καθώς η διάταξη δεν κάνει ρητή αναφορά για την μερική απασχόληση (μειωμένος αριθμός <21 ωρών την εβδομάδα) και έχοντας υπόψη την ιδιομορφία της απασχόλησης των καθηγητών που στην πλειοψηφία τους δεν απασχολούνται με πλήρες ωράριο (21 ώρες την εβδομάδα), εφεξής στις περιπτώσεις αυτές (μη πλήρους ωραρίου) θα εφαρμόζονται οι διατάξεις για τους λοιπούς απασχολούμενους μισθωτούς του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ως εκ τούτου η υπ’ αριθμ. 45/2017 σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ τροποποιείται ως προς τον υπολογισμό ημερών ασφάλισης για τους απασχολούμενους καθηγητές που το ωράριο τους δεν είναι πλήρες (τελευταία παράγραφος ενότητας 2).

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται και σχετικά παραδείγματα.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Υπουργική Απόφαση απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *