ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

Διάδωσέ το

Θεσσαλονίκη- Kρούσμα κορωνοϊού   εντοπίστηκε σε μαθητή του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, που στεγάζεται στο κτίριο του «Ευκλείδη», επί της οδού Κατσιμίδη 11 όπου φοιτούν 700 μαθητές.

Πριν από λίγο μάλιστα ανακοινώθηκε επισήμως η αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής, ενώ ήδη τα μαθήματα δεν γίνονταν από προχτές, Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών και ο μαθητής είναι σε καραντίνα.

Κρούσμα κορωνοϊού, όμως, εντοπίστηκε , σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, και σε ακόμη ένα σχολείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση του υπουργείου για αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο ανήκει ο «θετικός» μαθητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Επίσης  θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής και σύμφωνα με τη λίστα κλειστών σχολείων και τμημάτων  του υπουργείου, στο Γ 1 τμήμα δεν θα πραγματοποιθούν μαθήματα έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Περαίας, του δήμου Θερμαϊκού.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *