ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αμοιβή των καθαριστριών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19

Διάδωσέ το
 Η αμοιβή καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σύμβαση μίσθωσης έργου, που θα ισχύσει, από το διδακτικό έτος 2018 – 2019

Καθαρισμός σχολικών κτιρίων με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε περιπτώσεις ανεπάρκειας του τακτικού προσωπικού

1. To πρώτο εδάφιο της περίπτωσης α΄της παρ.5 του άρθρου 113 του ν.1892/1990 (Α΄101) αντικαθίσταται ως εξής:«Μέχρι τη λήξη της ισχύος της Π.Υ.Σ.33/2006, ο καθαρισμός των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, μπορεί να ανατίθεται σε καθαριστές -καθαρίστριες με συμβάσεις μίσθωσης έργου, διάρκειας δύο (2) διδακτικών ετών».

2. Η περίπτωση γ΄της παρ.1 του άρθρου 18 του ν.3870/2010 (Α΄138) αντικαθίσταται ως εξής:

γ.αα. Για τα διδακτικά έτη 2018-19 και 2019-20,οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ.5 του άρθρου 113 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) καταρτίζονται ενιαία, με διάρκεια δύο (2) διδακτικών ετών.

ββ. Από την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021, αν οι ανάγκες των δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό, μπορούν να καλύπτονται με συμβάσεις που καταρτίζονται από τους οικείους δήμους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

γγ. Για το κόστος της απασχόλησης με συμβάσεις του προσωπικού της υποπερίπτωσης ββ΄, από το διδακτικό έτος 2020-2021 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση

στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατανέμεται με απόφαση του Υπουργού κατ’ αναλογία στους οικείους δήμους.»

2.Σύμφωνα με το ανωτέρω γ΄ σχετικό, για το διδακτικά έτη 2018-19 και 2019-20, το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), φορέας  εποπτευόμενος  από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ορίσθηκε ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές/ καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Απόφαση: Γάλα και εξοπλισμό προστασίας δικαιούνται οι καθαρίστριες των σχολείων

                     ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

Eφιστούμε την προσοχή σας στην  αυστηρή τήρηση των σχετικών διαδικασιών που αφορούν στη σύναψη των συμβάσεων έργου με τους αναδόχους καθαριστές – καθαρίστριες που εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας, ως Ν.Π.Δ.Δ, (σύναψη συμβάσεων με τις νέες αμοιβές που προκύπτουν, διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων με την εγγραφή τους στα μητρώα ασφαλισμένων, καταβολή  στις αρμόδιες υπηρεσίες των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, απογραφή στην  Ενιαία Αρχής Πληρωμών & καταβολή των αμοιβών  τους μέσω αυτής, κ.λ.π).   

3. Στις περιπτώσεις που δεν υπήρξαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, προβλήματα στην εργασιακή επάρκεια των αναδόχων καθαριστών-στριών, συνίσταται η διατήρηση της αντίστοιχης ποιότητας υπηρεσιών.

4. Το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης για το σχολικό έτος 2018-2019, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη μεταξύ μας Σύμβαση, θα κυμανθεί ΑΥΣΤΗΡΑ στο εγκεκριμένο ποσό του 2017-2018, προσαυξημένο σύμφωνα με την τροποποίηση του ύψους αμοιβής των καθαριστών-τριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέονται με το Δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου,(η με αρ.πρωτ7867/1.9.2017(ΦΕΚ 3083/06.09.2017 ΤΕΥΧΟΣ Β΄ Κ.Υ.Α  Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών).

Το τελικό αιτούμενου ποσό χρηματοδότησης θα διαμορφωθεί ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

α. Μειωμένο στις περιπτώσεις που έχει προκύψει κατάργηση, αναστολή  λειτουργίας, συγχώνευση σχολικών μονάδων-ολοήμερων τμημάτων.

α.1. Μειωμένο ανάλογα με το ωράριο εργασίας του προσωπικού καθαριότητας Ι.Δ.Α.Χ (Ν.4368/2016)

Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Πρώτο σχόλιο

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω πότε θα πληρωθούνε οι καθαριστριες τις δευτεροβαθμιας και προτοβαθμιας. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *