ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημέρα Ανοιχτού Σχολείου στο πλαίσιο του έργου OSOS

Διάδωσέ το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ”
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ OSOS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του έργου H2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), με τη συμμετοχή συντονιστών/συντονιστριών και μελών των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητών/τριών από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OSOS (βλ. http://www.iep.edu.gr/el/europaika-seekseliksi/osos). Προηγήθηκαν οι κεντρικές ομιλίες με αντικείμενο: «Τα Ανοιχτά Σχολεία ως Οικοσυστήματα Μάθησης», μεταξύ των οποίων ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδική αναφορά στο Ανοιχτό Σχολείο παρουσίασε η ομιλία: «Ανοικτό σχολείο και κοινωνία, συνέργιες στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης για την Αειφορία: από τη Θεωρία στην Πράξη». Στη συνέχεια, τα σχολεία συμμετείχαν ενεργά κατά την υλοποίηση της παράλληλης συνεδρίας με θέμα: «Ανοιχτά σχολεία σε δράση», κατά την οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά επιλεγμένες δράσεις των παρακάτω σχολείων: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 26ο 12/θ & 29ο Δ.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ, 1ο ΓΕ.Λ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, 3/θ & 12/θ ΡΑΛΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ., 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΓΕ.Λ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΙΓΑΛΕΩ, 1ο Δ.Σ. ΣΠΑΤΩΝ & 3ο Δ.Σ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, E.E.E.E.K ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Το συνέδριο, που έλαβε χώρα στην Παλλήνη Αττικής, διοργανώθηκε εκ μέρους του ΙΕΠ από τις κ.: Γ. Φέρμελη-Σύμβουλο Α΄ και Υπεύθυνη του έργου, Ε. Παπαδοπούλου-Σύμβουλο Β΄, και τον κ. Κ. Στουραΐτη-Σύμβουλο Α΄, και από πλευράς Ελληνογερμανικής Αγωγής από τους κ.: Σοφοκλή Α. Σωτηρίου-Υπεύθυνο έργου, Νίκο Ζυγουρίτσα-Υπεύθυνο του μηχανισμού υποστήριξης των σχολικών κοινοτήτων του έργου και Στέφανο Χερουβή-Υπεύθυνο του παιδαγωγικού σχεδιασμού του έργου.

Οι Εκπαιδευτικοί-Συντονιστές/Συντονίστριες και τα Μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα σχολεία του έργου, εκτός από την ενημέρωση που έλαβαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και με τους/τις εισηγητές/τριες, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της θεματικής του Ανοικτού Σχολείου και ειδικότερα για τα σχέδια εργασίας και τις κοινότητες μάθησης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί κατά τα δύο συναπτά έτη 2017-2018 και 2018-19, καθώς και για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το τρέχον και τελευταίο έτος εφαρμογής του έργου 2019-2020.

 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *