ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή – μείωση αριθμού μαθητών στην τάξη: Έχουν εξασφαλιστεί πολλά τετραγωνικά..

Διάδωσέ το

Αναλυτική συζήτηση για τα θέματα της εκπαίδευσης στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και την εκπομπή “Παρεμβάσεις”, με τον Σωτήρη Ξενάκη και τους Γιώργο Καραμέρο και Νίκο Ελευθερόγλου

Η υφυπουργός απαντάει στην ερώτηση αν το υπουργείο έχει κάνει ενέργειες από το καλοκαίρι του 2020 να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, με χρήση και άλλων χώρων, για λόγους προφύλαξης από την διασπορά του κορονοϊό.

Δημ. Όλους αυτούς τους μήνες έχει γίνει   κάτι για να εξασφαλιστεί έστω και ένα τετραγωνικό περισσότερο, γιατί αυτή κατάσταση μπορεί να τραβήξει και του χρόνου μέχρι να κτιστεί τείχος ανοσίας. Ακουσα λοιμωξιολόγους να λένε ότι πρέπει να γίνουν συνεργασίες με την αυτοδιοίκηση, με την εκκλησία έτσι ώστε να βρεθούν χώροι για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες. Τι έχετε κάνει σε αυτό το πεδίο όλους αυτούς τους μήνες;

Υφ. Έχουμε κάνει πολλά στο πεδίο. Όλα αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Το σημαντικό που έκανε το Υπουργείο μας και θα το ξεχώριζα από τα πολλά, που θα μπορούσα να αναφέρω, είναι η τηλεκπαίδευση. Είναι ένας τρόπος διδασκαλίας που επαινέθηκε και ευρωπαϊκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δημ. Εγώ σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο κ. Μακρή: Αν έχει εξασφαλιστεί ένα τετραγωνικό επιπλέον από το καλοκαίρι του 2020.

Υφ. Θα μπορούσα να σας πω ότι έχουν εξασφαλιστεί πολλά τετραγωνικά στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Δημ. Αυτή είναι η προσχολική εκπαίδευση κ. Μακρή, εγώ μιλάω για τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Υφ. Μιλάτε για τα δημοτικά και τα γυμνάσια όταν εγώ σας αναφέρω τα νηπιαγωγεία. Μου είπατε για τετραγωνικά περισσότερα και σας ανέφερα περισσότερα τετραγωνικά. Το κτηριολογικό πρόγραμμα που έχουμε την ευθύνη το παρακολουθούμε και το υπηρετούμεμε παρα πολύ ευσυνειδησία. Από εκεί και πέρα η συντήρηση και η κατασκευή των αιθουσών είναι ευθύνη των δήμων, δεν είναι ευθύνη μας.

Διαβάστε: Σχολεία: Οι “κόκκινες” περιοχές που αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *