ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή για κλείσιμο σχολείων: Η απόφαση πάρθηκε λόγω της μετάλλαξης του ιού και των αυξημένων κρουσμάτων

Διάδωσέ το

 

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες, πάρθηκε γιατί υπήρξε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών  λόγω της μετάλλαξης του ιού και των αυξημένων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, είπε και υφ. Παιδείας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Κάτι τρέχει με την Μάριον”

Η κα. Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι με την απόφαση των ειδικών να κλείσουν τα σχολεία δεν αποδείχθηκε ότι τα σχολεία είναι χώροι υπερμετάδοσης του ιού, αναφέροντας ότι οι επιστήμονες επιμένουν ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν αλλά συμμετέχουν και αυτά στην πανδημία.

Σε ερώτηση για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν πριν το Πάσχα η υφυπουργός είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις της επιτροπής και ότι η επιστροφή πρέπει να γίνει όταν θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Επίσης ενημέρωσε ότι δεν είναι ειλημμένη η απόφαση ότι θα ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια και Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Για επιπλέον μείωση της ύλης στη Γ Λυκείου ήταν κατηγορηματική ότι δε θα υπάρξει.

Για το εάν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις η υφυπουργός υπενθύμισε ότι πέρσι αυτό είχε ανακοινωθεί τον Μάιο τονίζοντας όμως ότι δεν προαναγγέλλει  κάτι ανάλογο.

Για πιθανή παράταση του διδακτικού έτους είπε ότι είναι ένα από τα σενάρια και αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα ανακοινωθεί όταν το υπουργείο θα έχει πλήρη εικόνα.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *