ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζαχαράκη για κλειστά δημοτικά: Τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με εκπαιδευτική τηλεόραση

Διάδωσέ το

 

“Σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία θα στραφούμε στις εναλλακτικές λύσεις που είναι η τηλεκπαίδευση σε τμήματα τα οποία θα γίνουν με τους μαθητές και το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, σε συνδυασμό με τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Υπάρχουν 220 επεισόδια εκπαιδευτικής τηλεόρασης και θα γυριστούν και άλλα”, ανέφερε η υφυπουργός παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή “Σήμερα” με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Maria Anastasopoulou στον ΣΚΑΪ ΤV.

Τα παραπάνω είπε και η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε εκπομπή στην τηλεόραση την Πέμπτη 12/11.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των δημοτικών σχολείων  θα κινηθούμε σε 2 επίπεδα που είναι έτοιμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

1.  H Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα  η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ  για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. H Τηλεκπαίδευση

Σήμερα οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας

Σήμερα Σάββατο  στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι από Δευτέρα 16/11 θα κλείσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία   σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση  της επιτροπής των ειδικών. Αν και οι ειδικοί διαβεβαίωναν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού, ο στόχος του κλεισίματος και των δημοτικών είναι να μειωθεί η κινητικότητα γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών.

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *