ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Μακρή: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όπου και εφόσον χρειαστεί

Διάδωσέ το

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή μίλησε σήμερα στο OPEN για τις συνθήκες που θα επιστρέψουν τη Δευτέρα 10/1 οι μαθητές στις τάξεις τους , καθώς και για το πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση στα σχολεία. Η κα Μακρή αρχικά αναγνώρισε ότι υπάρχει ανησυχία για τα σχολεία, αλλά και ταυτόχρονα ενδιαφέρον από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, όπως είπε, συνεργάζεται στενά με την επιτροπή των ειδικών.

Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά με τα αυξημένα τεστ προσβλέπουμε στην προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, είπε η υφυπουργός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “χάνονται  πολλά αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία”, εξηγώντας παράλληλα ότι οι λόγοι που ανοίγουν τα σχολεία είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί αλλά και υγειονομικοί και ότι δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία.

Σχετικά με το αν είναι σε θέση το Υπουργείο Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση, η κα Μακρή ενημέρωσε ότι η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, όπου και εφόσον χρειάζεται,  η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και έτοιμη στη διάθεση των εκπαιδευτικών μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να γίνει καθολικά, γιατί όπως είπε η ίδια, αυτή είναι η οδηγία της Κυβέρνησης και των ειδικών.

Κεραμέως για webex: Έχουμε άδειες χρήσης μέχρι το καλοκαίρι του 2023

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε με τον Παύλο Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3  και συζήτησε για τα σχολεία που ανοίγουν, το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρήσουν καθώς και για τη χρήση και ισχύ της πλατφόρμας webex.

Για το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είναι κάτι που γίνεται διεθνώς και ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που έχουν επιβάλλει αναλυτικό πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος. Η κα Κεραμέως τόνισε την προσαρμοστικότητα των παιδιών για την χρήση της μάσκας και την τήρηση των μέτρων και παράλληλα εξέφρασε την κατανόηση της για τις  ανησυχίες των γονέων, επισημαίνοντας όμως, ότι αυτό που έχει προτεραιότητα είναι  τα παιδιά μας και δεν μπορούν να τιμωρούνται επειδή μια μειοψηφία του πληθυσμού δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί. Τα σχολεία πρέπει να είναι τα πρώτα που πρέπει να λειτουργούν,  είπε ή ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η υπουργός Παιδείας επίσης αναφέρθηκε στα δύο φίλτρα που έβαλε η επιτροπή για να προβλέψει την υψηλή μετάδοση της Όμικρον. Όπως είπε  αυτά είναι η κατάργηση του “σταυρού” και τα τεστ σε περίπτωση κρούσματος αλλά και οι έλεγχοι που γίνονται πλέον και στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Νίκη Κεραμέως για webex: Mέχρι το καλοκαίρι του 2023 οι άδειες χρήσης

Σχετικά με την πλατφόρμα webex η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι, η τηλεκπαίδευση γινόταν λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία και θα συνεχίσει να γίνεται όταν θα κλείνει ένα τμήμα, ενημερώνοντας ότι οι άδειες χρήσης της πλατφόρμας της webex προβλέπονται μέχρι το καλοκαίρι του 2023 γιατί όπως είπε, εκτός από την τηλεκπαίδευση χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους όπως συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων μέσω τηλεδιάσκεψης ή  συναντήσεις με γονείς

H Νίκη Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια

Μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει εγκύκλιος προς τα Πανεπιστήμια για να έχουν μια  ευελιξία σε σχέση με την προσαρμογή της εξεταστικής για να μην χάσουν φοιτητές το εξάμηνό τους λόγω νόσησης

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *