ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ε.Κ.Δ.Δ.Α – Ημερίδα: Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης

Διάδωσέ το

Υπουργείο Παιδείας

Η Ημερίδα με τίτλο: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης: Στρατηγικές και πρακτικές υποστήριξης εκπαιδευτικών»,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ

Διαβίβαση Εγκυκλίου-Πρόσκλησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) για συμμετοχή στελεχών εκπαίδευσης σε  Ημερίδα. 

Σας διαβιβάζουμε την αριθμ. 5148/09-09-2023 Εγκύκλιο-Πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) για συμμετοχή στελεχών εκπαίδευσης (Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων) σε Ημερίδα με τίτλο: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης: Στρατηγικές και πρακτικές υποστήριξης εκπαιδευτικών», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, Αττική) από 09.00 έως 14:00, με παράλληλη ζωντανή μετάδοση (livestreaming) για εξ αποστάσεως παρακολούθηση από τον κεντρικό ιστότοπο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. (https://www.ekdd.gr), στο πλαίσιο υλοποίησης εκ μέρους του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), μιας σειράςαπό συνεκτικές δράσεις Επαγγελματικής Ανάπτυξης, που απευθύνονται σε στελέχη της εκπαίδευσης, με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και την ενδυνάμωσή τους σε ζητήματα διοικητικής, επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης. 

Η Ημερίδα θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: 

  • Υλοποίηση δράσεων επαγγελματικής εκπαίδευσης των στελεχών εκπαίδευσης με στόχο την πραγμάτωση του ψηφιακού συμπεριληπτικού, αειφόρου και δημοκρατικού σχολείου. 
  • Το ελληνικό σχολείο και οι οκτώ (8) βασικές ικανότητες της διά βίου μάθησης Τομές και συνέχειες των νέων ΠΣ και εκπόνηση νέων διδακτικών βιβλίων Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων: Καλές πρακτικές 
  • Η πραγμάτωση του ψηφιακού σχολείου και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών ως εργαλείων έρευνας και μάθησης σε όλο το εύρος της διδακτικής εκπαιδευτικής διαδικασίας 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Επισημαίνεται ότι τα στελέχη που επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην Ημερίδα καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ακολουθώντας τις οδηγίες της ανωτέρω εγκυκλίου έως και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023. 

Για περαιτέρω πληροφορίες για τη συμμετοχή στην Ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Δρα Παντελή Βουλτσίδη, Σύμβουλο Επιστημονικού Έργου του ΙΝ.ΕΠ. (τηλ. 2131306234, e-mail:  pvoultsidis@ekdd.gr), και στην Οργανωτικά Υπεύθυνη, κ. Αικατερίνη Διαμαντάκη (τηλ. 2131306376, e-mail: kdiamantaki@ekdd.gr), στέλεχος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης. 

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την από μέρους τους άμεση σχετική ενημέρωση των στελεχών εκπαίδευσης της δικαιοδοσίας τους. 

Δείτε το έγγραφο εδώ

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …