ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαστήρια δεξιοτήτων – διδασκαλία: Προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70

Διάδωσέ το

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΙΘ με διάταξη για τα νέα ωρολόγια πρόγραμμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία από το νέο σχολικό έτος.

Δείτε τα νέα προγράμματα εδώ

Προβλέπεται ότι κατά την υλοποίηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων οργανώνουν, συντονίζουν και διδάσκουν με προτεραιότητα  και ακολούθως οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν στη σχολική μονάδα”

2. Η παρ. 6 της περ. Α ́ του άρθρου 11 του π.δ. 79/2017 αντικαθίσταται ως εξής: «6. Στα δημοτικά σχολεία κάθε μάθημα διδάσκεται αποκλειστικά από έναν μόνο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων ή από έναν εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας, όταν πρόκειται για τα μαθήματα ειδικοτήτων που προβλέπονται στο ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα. Εξαίρεση αποτελούν τα διδακτικά αντικείμενα της αισθητικής αγωγής, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, τα οποία μπορούν να ανατίθενται σε περισσότερους από έναν εκπαιδευτικούς. Κατά την υλοποίηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οργανώνουν, συντονίζουν και διδάσκουν με προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων και ακολούθως οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν στη σχολική μονάδα.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Τι ορίζει η η παρ. 6 της περ. Α ́ του άρθρου 11 του π.δ. 79/2017

6. Στα δημοτικά σχολεία κάθε μάθημα διδάσκεται αποκλειστικά από έναν μόνο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων ή από έναν εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας όταν πρόκειται για τα μαθήματα ειδικοτήτων που προβλέπονται στο ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα. Εξαίρεση αποτελούν τα διδακτικά αντικείμενα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και η Ευέλικτη Ζώνη, τα οποία μπορούν να ανατίθενται σε περισσότερους από έναν εκπαιδευτικούς. Η Ευέλικτη Ζώνη ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων με προτεραιότητα στον εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων του τμήματος.

Διάταξη: 30 Ιουνίου λήγει το διδακτικό έτος και 25 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Διάταξη: Σύσταση 721 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε Π.Ε. Αποτύπωση οργανικών κλάδων Δ.Ε.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *