ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτροπή ειδικών: Ξεκίνησε η συζήτηση για τα σχολεία – Ποια είναι τα δεδομένα

Διάδωσέ το

απουσία μαθητή

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, σήμερα στο υπουργείο Υγείας,  έγινε και μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι ειδικοί διερεύνησαν την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και πως θα μπορούσε αυτή να επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση με την όλο αυξανόμενη δυναμική της παραλλαγής Όμικρον που αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα.

Η συζήτηση για τα σχολεία θα ενταθεί στις επόμενες συνεδριάσεις και  σύμφωνα με τα ΝΕΑ, μέλη της επιτροπής  αναφέρουν πως αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα εισηγηθούν την παράταση μίας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ανοίξουν.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση τονίζει πως δεν τίθεται ακόμη θέμα παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο δεν αποκλείει νέα μέτρα που αφορούν αυστηροποίηση στον διαγνωστικό έλεγχο.

Μάλιστα το επικρατέστερο σενάριο, που είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι η επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές με αποτέλεσμα από rapid test στο χέρι.

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφαρά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

Πηγή: NEA

Ποια είναι τα δεδομένα, αν γίνει τηλεκπαίδευση για μία ή περισσότερες εβδομάδες

1ον Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πέντε παραβάσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει προχωρήσει σε πέντε  επιπλήξεις για  αντίστοιχες παραβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα του έδωσε εντολή να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις   εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών  ώστε να αρθούν οι παραβάσεις.  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει  καμία ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε ποιο στάδιο συμμόρφωσης βρίσκεται (Διαβάστε εδώ τις παραβάσεις )

2ον  Πρωτοκόλλα για πειράματα με τις ζωές συνωστισμένων μαθητών κι εκπαιδευτικών σε σχολεία με χιλιάδες κρούσματα covid-19, καταγγέλλει η ΔΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δεν έγινε καμία ενέργεια αραίωσης τμημάτων. Στα δύο χρόνια πανδημίας που πέρασαν τα σχολεία, δίνονται στους εκπαιδευτικούς ανέξοδα γραπτά πρωτόκολλα και τους φορτώνονται καθήκοντα  που δεν είναι στις αρμοδιότητές και στο επιστημονικό τους αντικείμενο.  Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ  ενημέρωσε  ότι “όπου μπορούμε σπάμε τμήματα” (διαβάστε εδώ) , όμως η  ΔΟΕ, με ανακοίνωση της,  καταγγέλλει την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι κοροϊδεύει την κοινωνία όταν διατυμπανίζει ότι τα πράγματα πάνε μια χαρά με τα σχολεία, γιατί είναι μόνο 6 τμήματα κλειστά σε όλη την Ελλάδα λόγω covid 19, τη στιγμή που  για να κλείσει τμήμα πρέπει να νοσεί το 50% + 1 των μαθητών του τμήματος και ότι γίνονται πειράματα με τις ζωές συνωστισμένων μαθητών κι εκπαιδευτικών.

3ον  Νέα μέτρα – H ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς για τηλεκπαίδευση αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων 

Webex μόνο από το σχολείο υπόσχονται στην Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί για να αξιολογηθούν  οι υποδομές που προσφέρει  το Υπουργείο  Παιδείας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορολογούμενους  γονείς.

H ΟΛΜΕ με ανακοίνωση καλεί τους εκπαιδευτικούς για τηλεκπαίδευση αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων από εδώ και πέρα, τονίζοντας:  “Τέρμα τα έξοδα των εκπαιδευτικών και ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών. Το ΥΠΑΙΘ να φροντίσει για όλα αυτά”

Εκατοντάδες είναι οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια εκπαιδευτικών στα κοινωνικά δίκτυα, το προηγούμενο διάστημα, που θέλουν  “Webex μόνο από το σχολείο”, σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία, με μέσα που θα τους διαθέτει το ίδιο το σχολείο και όχι με δικά τους οικονομικά και τεχνικά μέσα.

Αυτό, γιατί όπως αναφέρουν είναι μια ευκαιρία να αξιολογηθούν  οι υποδομές του υπουργείου Παιδείας που το ίδιο επιδιώκει την αξιολόγηση τους αλλά όχι όμως αυτών που προσφέρει το ίδιο.

Εκπαιδευτικός αναφέρει σε κοινωνικό δίκτυo: Θέλω να κλείσει η Κεραμέως τα σχολεία για να δούμε μετά με τι μούτρα θα λέει “ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς που βάζουν πλάτες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Να κάνουμε μάθημα μόνο από τα ερείπια με τους απαρχαιωμένους Η/Υ.

Άλλος εκπαιδευτικός αναφέρει: Θα τα κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία με νύχια και δόντια γιατί ξέρουν, ότι θα πάμε όλοι στα σχολεία να κάνουμε τηλεκπαίδευση και τότε θα εκτεθούν στο Υπουργείο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

4ον Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά

Προειδοποίηση ενόψει του χειμώνα έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στην τηλεόραση του OPEN. «Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», υποστήριξε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού.

Πηγή: fresh-education.gr

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *