ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα προκήρυξη του ΠΜΣ “Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες”

Διάδωσέ το

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020  τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες» (ΦΕΚ 1754/τ. Β/17-5-2018) με τις εξής κατευθύνσεις:

Κατευθύνσεις:

1) Παιδαγωγική με Νέες Τεχνολογίες με πεδία έρευνας: Δυναμικές μέθοδοι διδακτικού σχεδιασμού Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών σε Καινοτόμες Πρακτικές Γνωσιακή Επιστήμη Εκπαιδευτική Πολιτική Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

2) Ανθρωπιστικές Σπουδές με Νέες Τεχνολογίες με πεδία έρευνας: Γλώσσα Λογοτεχνία Ιστορία Πολιτισμός

3) Θετικές Επιστήμες με Νέες Τεχνολογίες με πεδία έρευνας: Διδακτική Μαθηματικών Διδακτική Φυσικών Επιστημών Διδακτική στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους τριάντα (30), δέκα (10) ανά κατεύθυνση.
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, κάτοχοι του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και από συναφή με τις Επιστήμες της Αγωγής τμήματα ΤΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κ. Γαβρόγλου: Δεν έχουμε κοροϊδέψει κανέναν.. το Σεπτέμβρη θα διοριστούν οι εκπαιδευτικοί

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής καταθέτουν απαραιτήτως τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (συμπληρώνεται στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα).

2. Τίτλος προπτυχιακών σπουδών και αναλυτική βαθμολογία. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί ο τίτλος, (φοιτητές που θα λάβουν πτυχίο τον Ιούνιο του 2019) οι υποψήφιοι καταθέτουν βεβαίωση περάτωσης στην οποία θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο τελικός βαθμός πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία. Ο τίτλος θα κατατεθεί μετά την ανακοίνωση της σειράς κατάταξης των υποψηφίων.

3. Τίτλος γνώσης σε μια από τις τρεις ξένες γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά σε επίπεδο Β2. Ο τίτλος πρέπει να έχει εκδοθεί από αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ φορέα. Το παρόν δικαιολογητικό αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή στο ΠΜΣ και δεν μοριοδοτείται, ενώ η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας σε επίπεδο Β2 μοριοδοτείται (βλέπε πίνακα μοριοδότησης).

4. Απλή φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω απαραίτητων δικαιολογητικών γίνονται επίσης δεκτά και μοριοδοτούνται τα κάτωθι:

1. Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ συναφές με τον τίτλο του ΠΜΣ

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός Μεταπτυχιακοί τίτλοι επιλέγεται ο έχων συνάφεια με τον τίτλο του ΠΜΣ).

3. Πτυχιακή εργασία συναφής με το αντικείμενο του Μεταπτυχιακού (Επιστήμες της Αγωγής). Πτυχιακές εργασίες που δεν εμπίπτουν στο αντικείμενο του Μεταπτυχιακού δεν λαμβάνονται υπόψη.

4. Εκπαιδευτική εμπειρία (1-4 έτη 2 μόρια, 5-8 έτη 4 μόρια, από 8 έτη και άνω 5 μόρια). Για την αναγνώριση εκπαιδευτικής εμπειρίας θα πρέπει να κατατεθεί σχετική βεβαίωση της υπηρεσίας ή του ασφαλιστικού φορέα στην οποία θα αναγράφονται τα έτη, οι μήνες και οι ημέρες υπηρεσίας.

5. Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πρέπει αθροιστικά να συγκεντρώνουν 400 ώρες ή 16 ECTS (25 ώρες – 1 ECTS) προκειμένου λάβουν 2 μόρια. Ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο και μέγιστος χρόνος 5 εξάμηνα.

6. Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Μέγιστος αριθμός εργασιών 2.

7. Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε Πρακτικά Συνεδρίων. Μέγιστος αριθμός εργασιών 2.

8. Αποδεδειγμένη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά) επιπέδου Β2 πέραν από την ξένη γλώσσα η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αίτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 31/05/2019 μέχρι και την 12/07/2019, ώρα 11:45, στον παρακάτω σύνδεσμο (στην καρτέλα αιτήσεις):

http://masteredu.eled.uowm.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΠΜΣ “Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες”

Δείτε εδώ δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Δείτε επίσης

Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διάδωσέ το Μέχρι τις 22 Ιουνίου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις για εισδοχή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *