ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιμορφωτική ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

Διάδωσέ το

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία 5ο ΠΕΚΕΣ

Επιμορφωτική ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων

«Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β’, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων), το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ανάγνωση και το βιβλίο bookbook.gr και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, κατά τις ώρες 16:30 – 20:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός, http://www.eie.gr/location-gr.html).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΑΘΗΝΑ 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Στόχος της είναι να απαντήσουμε στα ερωτήματα: Πώς μετατρέπεται η βιβλιοθήκη από χώρος αποθήκευσης για βιβλία σε μια εμπειρία ανάγνωσης για τα παιδιά; Πώς μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα αλλά και μαζί δημοτικές, δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δίκτυα επικοινωνίας στη σημερινή εποχή; Πώς η εμπειρία της βιβλιοθήκης και της ανάγνωσης εντάσσεται μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου και των παιδιών; Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα.

Επειδή ο αριθμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος (40) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/1tuoZqaaXeU-x597ZMvTPv0BXRT97rBq18ei5txNJOqA/viewform?ts=5c91fb21&edit_requested=true

μέχρι τις 2 Απριλίου 2019.

Η Διευθύντρια
Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Βασιλική Ξυθάλη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2019

Πηγή: ΔΙΠΕ Αν. Αττικής

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *