ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΔ: Επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων και αναδιοργάνωση των Δομών στην Εκπαίδευση

Διάδωσέ το

www.fresh-education.gr

Η ΝΔ, στο πρόγραμμά της για την Παιδεία,  κάνει λόγο για αναδιοργάνωση των Δομών στην Εκπαίδευση καθώς και  την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με  επαναπροσδιορισμό  του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει  ότι η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο για τις Νέες Δομές στην Εκπαίδευση. Τη συγκεκριμένη δήλωση την είχε κάνει  σε συνάντηση που είχε  με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων τον Ιούνιο του 2018

Στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό των σχολικών συμβούλων.

«Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ο κ. Γαβρόγλου. Και ως προς τη διαδικασία αυτή καθεαυτή η οποία είναι απαράδεκτη -ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει στοιχεία κατεπείγοντος να συζητείται εντός πολύ ασφυκτικών κοινοβουλευτικών προθεσμιών- αλλά και για την ουσία του νομοσχεδίου. 

Για την κατάργηση της έννοιας της αξιολόγησης και για τα απίστευτα ψέματα τα οποία είπε χθες ο κ. Γαβρόγλου -τα οποία ανέδειξε η Τομεάρχης μας- συνδέοντας το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με δήθεν απολύσεις, όταν ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ των δύο. 

Αλλά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και για τη δραματική υποβάθμιση του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων και για την ξεδιάντροπη προσπάθεια που γίνεται να αλωθεί η διοίκηση της εκπαίδευσης από κομματικά στελέχη με μια διαδικασία επιλογής στελεχών, η οποία μόνο αντικειμενική δεν είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΑΣΕΠ: 28.097 αιτήσεις υποψήφιων εκπαιδευτικών (ΕΑΕ) για την Προκήρυξη 3ΕΑ/2019
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι πέντε βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …

3 Σχόλια

  1. Η (κατά πάντα νόμιμη) θητεία των Συντονιστών Εκπ/κού Έργου λήγει το 2021. Οι αναφορές περί δήθεν “διαδικασίας επιλογής κομματικών στελεχών” μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν…. Ας πει κάποιος στον κ. Κούλη ότι η (συντριπτική) πλειοψηφία των επιλεγέντων Συντονιστών είναι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι οι πλείστοι δε εξ αυτών προσκείμενοι στη γαλάζια παράταξη…

  2. Alekos Salonikios, επειδή μάλλον συντονιστής θα είσαι, σε ρωτώ, αν έχει σημασία που οι Συντονιστές είναι προσκείμενοι στη γαλάζια παράταξη, όπως λες. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο και είναι απόλυτα υποβαθμισμένοι θεωρούμενοι ως μέλη δομών…υποστήριξης στην ίδια κατηγορία – ενώ είναι εκπαιδευτικοί με υψηλά προσόντα – με τα ΚΕΣΥ, ΚΕΑ και δε ξέρω τι άλλο! Είναι η απόλυτη εκδίκηση σε ανθρώπους που διακρίνονται για την αριστεία τους.

    • ZΠΡ, το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει ο (κάθε) Κούλης και η (κάθε) Κεραμέως πριν ανοίξουν το στόμα τους να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους… Ε, όχι και.να μιλάνε για “κομματικές επιλογές” – όταν οι νυν επιλεγέντες έχουν διδακτορικά και μεταπτυχιακά – εκείνοι που διόριζαν ως Περιφερειακούς Δ/ντες Εκπαίδευσης δασκάλους πτυχιούχους των Σκοπίων!!! (προσοχή δεν κάνω πλάκα…. Για ρωτήστε κατά Στερεά Ελλάδα μεριά..)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *