ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΟΔΥ: Διαφορετικά διαλείμματα στα σχολεία αν υπάρχει η δυνατότητα

Διάδωσέ το

τα σχολεία μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τις οδηγίες για την επαναλειτουργία των δημοτικών (εδώ) Γυμνασίων και Λυκείων (εδώ)

“Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με αυξημένα μέτρα προστασίας όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, και έχει σημασία αυτό για να μην αναμιγνύονται οι ομάδες των μαθητών” είχε τονίσει η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πριν λίγες ημέρες

Θα υπάρχει “Πρόβλεψη για διαφορετικά διαλείμματα για τον περιορισμό συγχρωτισμού πολλών μαθητικών ομάδων” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, κάτι που όμως η εκπαιδευτική κοινότητα ήξερε ότι ήταν πρακτικά ανεφάρμοστο για πολλούς λόγους. 

Ο ΕΟΔΥ, στις  νέες οδηγίες του, σχετικά με τα διαφορετικά διαλείμματα των μαθητών , αναφέρει ότι ναι μεν πρέπει “να γίνεται συστηματική αποφυγή ανάμιξης των μαθητών που δεν ανήκουν στο ίδιο τμήμα” αλλά καταλήγει στο “Εάν υπάρχει η δυνατότητα, προαυλισμός σε διαφορετικό χρόνο ή/και χώρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική διαγράμμιση στο προαύλιο για την οριοθέτηση του «χώρου» κάθε τμήματος ή σταθερής ομάδας παιδιών. ”  

Διαβάστε: Διάταξη: Προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας λόγω covid-19

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Μια από τις προσπάθειες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν με κλειστές ομάδες μαθητών και για αυτό ένα από τα μέτρα που προτείνει είναι και τα ξεχωριστά διαλείμματα έτσι ώστε να υπάρχει ο έλεγχος της διασποράς του covid 19 και να εντοπίζονται πιθανά κρούσματα εντός της σχολικής μονάδας.

Συστηματική αποφυγή ανάμιξης των μαθητών που δεν ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή στην ίδια σταθερή ομάδα παιδιών σε όλες τις εκδηλώσεις της σχολικής ζωής, περιλαμβανομένων ιδιαίτερα των διαλειμμάτων και της διδασκαλίας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική διαγράμμιση στο προαύλιο για την οριοθέτηση του «χώρου» κάθε τμήματος ή σταθερής ομάδας παιδιών. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, προαυλισμός σε διαφορετικό χρόνο ή/και χώρο

Διαβάστε: ΕΟΔΥ: Τι γίνεται με τα άτομα ή τμήματα μαθητών που έχει έρθει σε επαφή εκπαιδευτικός θετικός στον COVID-19

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *