ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελεύθερη επιλογή σχολείου – Οι 3 ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ

Διάδωσέ το

Νέο Ολοήμερο 2022- 2023

Ελεύθερη επιλογή σχολείου: Πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το χώρο της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξαν άρθρα στο διαδίκτυο και ερωτήματα που διατυπώθηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή σχολείου που αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχει ασχοληθεί σε ερευνητικό επίπεδο με το κρίσιμο αυτό ζήτημα και με τις επιπτώσεις του στο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Όταν ανακοινώθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων για ενημέρωση των συναδέλφων και, ευρύτερα, της κοινωνίας για ένα φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αναδημοσιεύουμε τη σειρά των άρθρων που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο για να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν μια συνολική εικόνα για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή και τα vouchers.

Πρώτη ανακοίνωση, 29/4: Η ιστορική θεωρητική αναδρομή του φαινομένου της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και οι θέσεις της ΟΙΕΛΕ

Δεύτερη ανακοίνωση, 9/5: Η διασύνδεση του φαινομένου με την έκρηξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Τρίτη ανακοίνωση, 11/5: Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει κοινωνικούς φορείς για το ζήτημα

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Τι είπαν οι Υπουργοί και Υφυπουργοί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …