ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό κανάλι με σειρά επεισοδίων για γονείς και εκπαιδευτικούς. Ένα ταξίδι μόνο για το παιδί…

Διάδωσέ το

Το εκπαιδευτικό κανάλι θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου με την παρουσίαση του 1ου επεισοδίου! Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς με μία ευρεία θεματολογία  που περιστρέφεται γύρω από το παιδί και την ανάπτυξή του. Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του καναλιού: “η ανάπτυξη κάθε παιδιού είναι μοναδική και ξεχωριστή. Το κάθε παιδί έχει τα δικά του ταλέντα και δυνατότητες”. Μην χάσετε το 1ο επεισόδιο στο  https://www.youtube.com/@-vy5cr

Νέο εκπαιδευτικό κανάλι “π-παιδί “: Ένα Ταξίδι στην Ανάπτυξη και την Εξέλιξη του Παιδιού 

Με χαρά ανακοινώνουμε την εκκίνηση του νέου μας καναλιού “π-παιδί” στις 30 Ιανουαρίου, μια μέρα που είναι συνδεδεμένη με τα γράμματα και την παιδεία. 

Πού επικεντρώνεται το κανάλι:

Το “π-παιδί” επικεντρώνεται σε μια ευρεία θεματολογία που αφορά στο παιδί. Αναλύουμε την ανάπτυξη του παιδιού ως ένα παγκόσμιο φαινόμενο παραθέτοντας θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς.

Γιατί ονομάζεται “π”:

Η επιλογή του ελληνικού γράμματος Π δεν είναι τυχαία. Συμβολίζει τη μαθηματική σταθερά π, έναν αριθμό που αποτελεί παράδειγμα ανθρώπινης περιέργειας, δημιουργικότητας και ευφυΐας – αξίες που αντανακλώνται και στην ανάπτυξη του παιδιού.

Όπως ο αριθμός π αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ισορροπία στο φυσικό κόσμο, έτσι και το παιδί, κατά την ανάπτυξή του, ακολουθεί έναν φυσικό ρυθμό που θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ: Όπου έχει εφαρμοστεί αξιολόγηση οδήγησε σε φυγή από την εκπαίδευση

Κάθε Παιδί είναι Μοναδικό:

Όπως ο αριθμός π είναι απρόβλεπτος και άπειρος, έτσι και η ανάπτυξη κάθε παιδιού είναι μοναδική και ξεχωριστή. Το κάθε παιδί έχει τα δικά του ταλέντα και δυνατότητες.

Στόχος του Καναλιού:

Ο στόχος μας δεν είναι να προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να προβάλουμε θέματα που θα δημιουργήσουν προβληματισμό στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν συνταγές που να εφαρμόζονται για όλα τα παιδιά, και γι’ αυτό επιχειρούμε να εξερευνήσουμε την ομορφιά και την πολυπλοκότητα της παιδικής ανάπτυξης.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο της παιδικής ανάπτυξης και να λάβουμε ανατροφοδότηση και τα σχόλιά σας. 

Ευάγγελος Κελεσίδης

Ιωάννα Μανάφη

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου με την παρουσίαση του 1ου επεισοδίου! 

https://www.youtube.com/@-vy5cr

Κάθε 15 μέρες και ένα καινούριο επεισόδιο.

Δείτε επίσης:

Πρόεδρος ΙΕΠ: Πώς θα είναι το νέο μοντέλο μάθησης και διδασκαλίας

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Διάδωσέ το Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου Ένα κείμενο για γονείς… και όχι …