ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικοί: Προσλήψεις, κενά, μετακινήσεις, στέγαση και sleeping bag

Διάδωσέ το

 

Εκπαιδευτικοί: Προσλήψεις, κενά, μετακινήσεις, στέγαση και sleeping bag

 

Στο διαδικτυακό κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα” και μέσα από το νέο επεισόδιο της εκπομπής “Από το Βήμα του Αιρετού”, η Λαύρα Αργυροπούλου (ΠΕ 61 ΕΑΕ) συνομιλεί με τον κ. Νεκτάριο Κορδή, εκπαιδευτικό – μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με την παράταξη ΣΥΝ.Ε.Κ., ο οποίος μας ενημερώνει για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας του χώρου των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών κυρίως αλλά και νεοδιόριστων.

 

Επικοινωνήστε με το κανάλι στο ekpaideutikonendiapheronta@gmail.com και κάντε εγγραφή εδώ – Πατήστε και το καμπανάκι ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες αναρτήσεις!

Βρείτε και ακολουθήστε τη σελίδα του καναλιού στο Facebook εδώ

Παρακολουθήστε τα εξής βίντεο αποκλειστικά από το κανάλι:

Σχολεία: Οι τέσσερις κατηγορίες μονίμων εκπαιδευτικών που θα αξιολογηθούν πρώτοι
Αν και το μήνυμα που περνάει στην κοινή γνώμη από δημοσιεύσεις στον τύπο και ιστοσελίδες γενικού περιεχομένου είναι ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί στα σχολεία από το νέο σχολικό έτος 2022-2023 κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει γιατί ο χρονικός ορίζοντας τοποθέτησης των αξιολογητών, Συμβούλων Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων έχει μεγάλο δρόμο ακόμα. Το Υπουργείο Παιδείας το νέο σχολικό έτος θα τρέξει κάποιες διατάξεις που σχετίζονται απλά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναμένοντας την τοποθέτηση των παραπάνω στελεχών. Όταν η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 2 του νόμου Κεραμέως 4823/2021 , προτεραιότητα θα έχουν τέσσερις κατηγορίες μονίμων εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση του έργου τους Ποιοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν πρώτοι στα σχολεία Το έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογείται κατά προτεραιότητα στις εξής κατηγορίες:
α) Εκπαιδευτικοί των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για την ανανέωση της θητείας τους, σύμφωνα με τον ν. 4692/2020 (Α’ 111).
β) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. μετά από αίτησή τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδικασίες επιλογής για την κατάληψη θέσης στελέχους της εκπαίδευσης.
γ) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μετά από εισήγηση που συνυπογράφουν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ή την επιστημονική ευθύνη της, στην οποία τεκμηριώνεται η ανάγκη της κατά προτεραιότητα αξιολόγησης. Η εισήγηση υποβάλλεται στον Επόπτη Ποιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ενεργοποιεί τη σχετική διαδικασία.
δ) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με λιγότερα έτη υπηρεσίας προηγούνται αυτών με περισσότερα έτη υπηρεσίας.
Πηγή: fresh-education.gr

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *