ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων: Επιστημονική Ημερίδα από το ΙΕΠ

Διάδωσέ το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων: Επιμορφωτικές και υποστηρικτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας».

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση βασικών παιδαγωγικών προϋποθέσεων και αρχών για την υποδοχή και ένταξη παιδιών προσφύγων στην τυπική εκπαίδευση, την ανάδειξη καλών πρακτικών διεθνώς, την παρουσίαση των επιμορφωτικών και υποστηρικτικών υλικών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 4 και τέλος τη σύνδεση των αποτελεσμάτων της Δράσης 4 με την εφαρμογή της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 9:00 με 16:00 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Βασ. Σοφίας 127 – Αθήνα, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το ΔΣ του Ινστιτούτου Παστέρ. Η Ημερίδα θα έχει τίτλο «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων: Επιμορφωτικές και υποστηρικτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας».

Στόχος της διοργάνωσης είναι ο προβληματισμός, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τον ρόλο της σχολικής κοινότητας στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής και εκπαιδευτικής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά των προσφύγων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτημα προεγγραφής για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα μέσω της πλατφόρμας του ΙΕΠ https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php (από 4-4-2019 ώρα 10:00 π.μ. έως τις 11-04-2019 ώρα 11:00 π.μ.).

Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρχεται νέα επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη διαφοροποιημένη διδασκαλία

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *