ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας: Εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, Πέμπτη 19 Απριλίου

Διάδωσέ το

Εκδηλώσεις και ομιλίες για μια διδακτική ώρα   θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες  την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων  για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη,

Αριθμ. Πρωτ.  624

30-03-2018

ΠΡΟΣ:

1.Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

  1. Σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας (Δια των Δ/νσεων Εκπ/σης)

ΚΟΙΝ.:   1. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

  1. Φ. Αρχείου

ΘΕΜΑ: «Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

ΣΧΕΤ.:  Το με αριθμ. πρωτ. 147363/186/24-03-2018 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας ενημερώνουμε ότι σχετικές εκδηλώσεις – ομιλίες (μια διδακτική ώρα) για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ – ΔΙΕΘΝΩΝ

ΣΧΕΣΕΩΝ

________________

Θέμα : «Εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

ΣΧΕΤ : Α.Π.8690/23-03-2018, έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών – Διεύθυνση Διοικητικής Υποστή ριξης-Τμήμα Ποιότητας & Εθιμοτυπίας (ΑΔΑ: 7ΝΛΔ465ΧΘ7-Δ4Ι).

Σας γνωρίζουμε ότι με το Π.Δ. 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ 191/Α/19-09-2008), έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή και ο τρόπος οργάνωσης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν. Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!
1.Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ώρα 10.15΄: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευής Πατουλίδου.

Ώρα 11.00΄: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.:Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄Σ.Σ., Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

  1. Εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Γ΄ Σώμα Στρατού, παρακαλείται για τον ορισμό αντιπροσωπείας αξιωματικών για συμμετοχή στις
εκδηλώσεις και για τη διάθεση τιμητικού αγήματος και μουσικής.εκδηλώσεις και για τη διάθεση τιμητικού αγήματος και μουσικής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρακαλείται να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στις υπηρεσίες του για την προετοιμασία, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των εκδηλώσεων, και την καθαριότητα των χώρων των εκδηλώσεων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρακαλείται για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης και κυκλοφορίας οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, παρακαλείται να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στα σχολεία, ώστε να γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Για τις εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης τελετάρχες ορίζονται οι : Θεόδωρος Τερζής , Δημήτριος Αποστόλου και Αικατερίνη Σεραφείμ, υπάλληλοι του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων -Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ανωτέρω θα βρίσκονται στους χώρους των εκδηλώσεων μία (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης αυτών.

Μ.Ε.Π.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ – ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΤΕΡΖΗΣ

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *