ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εισαγωγική επιμόρφωση: “Tακτοποιημένο φρικιό” δημιούργησαν τα εργαστήρια της “αριστείας”

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν καθημερινά μαργαριτάρια στο εκπαιδευτικό  υλικό για μια διαδικασία που σχεδίασε το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ

Νέα “σκοιλ ελικικου” ξεπηδούν σταδιακά από την εισαγωγική επιμόρφωση και το επιμορφωτικό υλικό, όπως “Το  τακτοποιημένο φρικιό”που είναι μία από τις καινούριες λέξεις που έφτιαξαν τα εργαστήρια της “αριστείας” και ανακάλυψαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας . Λέξεις που εμπλουτίζουν την ελληνική γλώσσα, την παιδαγωγική και την εκπαίδευση.  Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να καταλάβουν για τι πράγμα μιλάνε αυτές οι λέξεις – φράσεις και καταλήγουν στο ότι τελικά  στην εισαγωγική επιμόρφωση έχει πέσει πολύ google translator.

Μετά το αναγνωστικό σοκ ,  οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να δώσουν ερμηνεία σε αυτό που διαβάζουν  σχολιάζοντας:

“Ο πρωκτικός συγκρατητής είναι ο σφιγκτήρας και το τακτοποιημένο φρικιό είναι το control freak ήτοι τελειομανής, υποθέτω. Όμως εκτίθενται ανεπανόρθωτα όσες / όσοι ακαδημαϊκοί υπογράφουν ως συγγραφείς και δη της εισαγωγικής επιμόρφωσης, ενώ χρησιμοποιούν το google translator”.

“Οι επιμορφώσεις έχουν στόχο την ανατροφοδότηση και την επαφή που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός με την εξέλιξη τής επιστήμης του, όπως επίσης και η επαφή με επιστημονικα επιτεύγματα άλλων γαλαξιων.
Δεν μπορείς ως δάσκαλος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και προκλήσεις του 21ου αιώνα αν δεν ξέρεις τι είναι το “τακτοποιημένο φρικιό” και ο “πρωκτικός συγκρατητης”!

Ο Νίκος Φίλης έγραψε χθες για τα άλλα μαργαριτάρια του εκπαιδευτικού υλικού: “Πρόκειται για έσχατη κατάντια. Να πέσει πιο χαμηλά το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, πιστεύω είναι αδύνατο. Και δεν είναι το μόνο άθλιο ερώτημα «επιμόρφωσης» προς τους νεοδιόριστους. Σε ιστοσελίδες κυκλοφορούν πολλά ακόμα με πολιτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τους μαθητές. Με βάση αυτή την επιμόρφωση θα αξιολογήσουν στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς;

Να τα ανακαλέσουν αμέσως. Να εξηγήσουν πώς βρήκαν βήμα χρυσαυγίτες να επιμορφώνουν εκπαιδευτικούς και ποιοι ενέκριναν τη «δουλειά» τους. Πόσο πληρώθηκαν και πώς θα ανακτηθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Κι αν νιώθει κανείς στο ΙΕΠ της κας Κεραμέως, επιτέλους, την ανάγκη να παραιτηθεί”

Δείτε επίσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ζ. Μακρή για αξιολόγηση: Το παράδειγμα των τριών εκπαιδευτικών

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …