ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ( ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Εθνικό Κέντρο  Κοινωνικών Ερευνών

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο εσωτερικός κανονισμός του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών καθορίζει τους κανόνες που διέπουν την λειτουργία του και ρυθμίζει τις σχέσεις εργασίας, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προσωπικού του, το οποίο διακρίνεται σε ερευνητικό, ειδικό επιστημονικό-τεχνικό, διοικητικό και τεχνικό. 2. Στις διατάξεις του παρόντος κανονισμού υπάγονται και συνεργαζόμενοι με κάθε τρόπο με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για την επιτέλεση του ερευνητικού και επιστημονικού του έργου.

Οι αποσπασμένοι στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κανονισμού, εφόσον αυτές δεν αντίκεινται στις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται γι’ αυτούς.

Νομική Φύση – Έδρα – Εποπτεία

Το ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών» (ΕΚΚΕ), είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου. Για τις σχέσεις του με το εξωτερικό διατηρείται η επωνυμία του στην αγγλική γλώσσα «National Centrefor Social Research».  Το ΕΚΚΕ έχει την έδρα του στην Αθήνα.

Το ΕΚΚΕ εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Αποστολή  του ΕΚΚΕ

1. Αποστολή του ΕΚΚΕ είναι:

α) Η προαγωγή και διάδοση των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών με τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών σχετικών με τη διάρθρωση και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής στο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.

β) Η συμβολή στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία (ΕΣΕΤΑΚ) και των σχεδίων δράσης για την υλοποίησή της.

γ) Η διασφάλιση αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης μεταξύ της εκπαίδευσης και της έρευνας, η ανάπτυξη και ενίσχυση ερευνητικών δραστηριοτήτων διεπιστημονικού, διατμηματικού ή διαπανεπιστημιακού χαρακτήρα, περιφερειακής ή εθνικής εμβέλειας, σε επιστημονικά πεδία και γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν εθνικές στρατηγικές επιλογές και προτεραιότητες.

δ) Η υποστήριξη της Πολιτείας και των ευρωπαϊκών θεσμών στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο καθώς και στην έγκαιρη ανάδειξη κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων.

ε) Η κατάρτιση, η συμβολή και η αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην απασχόληση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η επαναφορά του κανόνα 1:5 δεν επιτρέπει κανέναν διορισμό εκπαιδευτικού και γιατρού

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *