ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκύκλιος: Ενέργειες διευθυντών σχολείων για την εγγραφή μαθητών στο Γυμνάσιο

Διάδωσέ το

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005), όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 72367/ΓΔ4/17-6-2021 ΥΑ (Β΄ 2675), σας υπενθυμίζουμε ότι: «Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο/Η Διευθυντής/ντρια της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει με απόφασή του/της κατά το μήνα Ιανουάριο το Γυμνάσιο εγγραφής των μαθητών/τριών…»

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις, και να οριστούν τα Γυμνάσια εγγραφής των μαθητών/τριών κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρακαλείσθε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς και στην επικαιροποίηση διευθύνσεων κατοικίας μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στο Π.Σ. myschool.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στη χωροταξική κατανομή από τις Δ.Δ.Ε. μπορεί να συνδράμει η ηλεκτρονική εφαρμογή GIS-based  «Χωροταξικό» (https://xorotaksiko.gis.minedu.gov.gr), που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Β΄- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και παράλληλα να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή στα δημόσια Γυμνάσια της χώρας. 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Α/ΒΑΘΜΙΑΣ, Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

Διαβάστε επίσης:

Ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού σύμφωνα και με τη συμμετοχή του στην εσωτερική αξιολόγηση

Συνεδριάσεις εκπαιδευτικών: Να μη γίνονται μαθήματα μία ημέρα τον μήνα 

 

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *