ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018- 2019

Διάδωσέ το
των αιτήσεων
Κατόπιν ερωτημάτων που περιήλθαν στην υπηρεσία μας σχετικά με τις εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ., σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών/-τριών που ζητούν να εγγραφούν και έχουν επιβεβαιωθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-eggrafes» είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μαθητών/-τριών που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε προτεραιότητα εγγραφής έχουν οι μαθητές/-τριες οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο).
Εάν ο αριθμός των μαθητών/-τριών οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μικρότερος από ή ίσος με τον αριθμό των μαθητών/-τριών τους/τις οποίους/-ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε εγγράφονται όλοι/-ες όσοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο). Για τις θέσεις που ενδεχομένως παραμείνουν κενές, διενεργείται κλήρωση ανάμεσα σε όσους/-ες μαθητές/-τριες κατέχουν άλλο τίτλο.
Εάν ο αριθμός των μαθητών/-τριών οι οποίοι δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μαθητών/-τριών τους/τις οποίους/-ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε διενεργείται κλήρωση μόνο μεταξύ αυτών των μαθητών/-τριών.
Επίσης, στις περιπτώσεις αδερφών, εάν ο ένας/ μία αδερφός/-ή είναι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε οποιαδήποτε τάξη των ΕΠΑ.Λ., ο άλλος αδελφός ή η άλλη αδελφή που επιθυμεί να εγγραφεί σε ΕΠΑ.Λ., εγγράφεται κατά προτεραιότητα.
Τέλος, εάν αδέρφια επιθυμούν να εγγραφούν σε τάξη/τάξεις ΕΠΑ.Λ. στην οποία/στις οποίες διενεργείται κλήρωση, αυτά συμμετέχουν στην κλήρωση και εφόσον κληρωθεί ο ένας/ μία από τους/τις δύο, ο/η άλλος/-η εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στατιστικά βαθμών ειδικών μαθημάτων και κλιμάκωσης μορίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το έγγραφο

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *