ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διημερίδα: «Μορφωτικές Ανισότητες και Εργασιακά Δικαιώματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Διάδωσέ το

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο – ΑΔΕΔΥ και το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της  ΟΛΜΕ σας προσκαλούν στη διημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα: 

«Μορφωτικές Ανισότητες και Εργασιακά Δικαιώματα 

στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημέρες και ώρες: 

Παρασκευή 17 /3, 16:00 μμ. – 21:00 μμ., 

Σάββατο 18/3, 9:30 π.μ. – 14:00 μμ. 

στο ξενοδοχείο Novotel, Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα 

Οι θεματικές χωρίζονται σε δύο πάνελ τα οποία συνθέτουν ερευνητές από τον εκπαιδευτικό  και ακαδημαϊκό χώρο, όπου θα παρουσιαστούν κατά ημέρα τα εξής: 

Την πρώτη ημέρα Παρασκευή 17/3 παρουσιάζουμε την έρευνα που διεξήγε το ΚΕΜΕΤΕ  δύο χρόνια πριν, με θέμα «Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας:  Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα» Οι εισηγητές και  εισηγήτριες, έμπειροι-ες ερευνητές και ερευνήτριες του ΚΕΜΕΤΕ θα εστιάσουν στα  αποτελέσματα της έρευνάς τους εμπλουτίζοντάς τα με τα νέα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης  και τις συνέπειες για το εκπαιδευτικό επάγγελμα. Το πάνελ θα συμπληρώσει ο καθηγητής  Καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Σχολείου και της Εκπαιδευτικής Τάξης από το ΑΠΘ,  Αργύρης Κυρίδης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η θεματική της δεύτερης μέρας με τίτλο «Για ένα συμπεριληπτικό, ανοικτό, δημοκρατικό  σχολείο: Προβλήματα, προκλήσεις, προτάσεις» στελεχώνεται από έμπειρες και έμπειρους  επαγγελματίες της εκπαίδευσης, όπου ο καθένας και η καθεμία στον τομέα και την  ειδικότητά τους θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν διαστάσεις και εκφάνσεις των  εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Καλεσμένος αυτού του πάνελ είναι ο Ν. Μάνεσης, από το Τμήμα  Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Η διημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά στη σελίδα του Κοινωνικού Πολύκεντρου και του  ΚΕΜΕΤΕ στο Facebook και στο κανάλι τους στο You Tube. 

Το πρόγραμμα

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …