ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που αφορούν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας για τις εγγραφές σε σχολεία Π.E.

Διάδωσέ το

 Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΑΙΘ  για τις εγγραφές στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενοι/νες Διευθυντές/ντριες των Νηπιαγωγείων δύνανται να κάνουν δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.  Στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας απαιτείται να προσκομίσει δύο τύπους εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Σχετ. :

1) η με αρ. πρωτ. Φ.6/55114/Δ1/13-05-2020 (ΑΔΑ ΩΚ2Τ46ΜΤΛΗ-ΩΑ7) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021»

2) η με αρ. πρωτ. Φ.6/55081/Δ1/13-05-2020 (ΑΔΑ 6ΦΞΕ46ΜΤΛΗ-Χ9Γ) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021»

Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τα δικαιολογητικά των εγγραφών που αφορούν στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων οι οποίοι αιτούνται την εγγραφή του/των τέκνου/τέκνων τους σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, διευκρινίζεται ότι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση αποδεικτικών διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, όπως αυτά αναφέρονται στις ως άνω σχετικές εγκυκλίους (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο), οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενοι/νες Διευθυντές/ντριες των Νηπιαγωγείων δύνανται να κάνουν δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας απαιτείται να προσκομίσει δύο τύπους εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών (πχ λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ) που έχουν εκδοθεί στο όνομά του/της προς εγγραφή του τέκνου/τέκνων.

Το έγγραφο

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *