ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Τι λέει υποψήφιος για τις κρίσεις παρωδία

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

“Πήρα μέρος στις δύο προκηρύξεις για συμβούλους εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων. Η διαδικασία ήταν προβληματική, μην πω κάτι χειρότερο”. Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όμως “πρόκειται για τις πιο αξιοκρατικές επιλογές στελεχών που έγιναν ποτέ”, όπως αναφέρει στη χθεσινή του ανακοίνωση

Εκπαιδευτικοί χωρίς προσόντα έκριναν υποψήφιους διευθυντές σχολείων στη συνέντευξη  και όχι μόνο

1) Το πτυχίο αγγλικών προσμετρήθηκε στην πρώτη, χωρίς αυτό άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η αίτηση, ΔΕΝ προσμετρήθηκε στην δεύτερη, παρότι έκανα ένσταση. Η απάντηση στην ένσταση ήταν ότι το πτυχίο δεν τηρούσε τις προδιαγραφές του ΑΣΕΠ. Δηλαδή στην πρώτη τις τηρούσε, στη δεύτερη δεν τις τηρούσε!!!

2) Δύο άρθρα σε επιστημονικό περιοδικό του εξωτερικού προσμετρήθηκαν στην πρώτη, ΔΕΝ προσμετρήθηκαν στην δεύτερη, παρότι έκανα ένσταση!!!

3) Τρία άρθρα σε ελληνικό επιστημονικό περιοδικό (Μαθηματική Επιθεώρηση) ΔΕΝ προσμετρήθηκαν σε καμία από τις δύο. Η ένσταση που έκανα στην πρώτη ΔΕΝ έφερε αποτέλεσμα, η ένσταση στη δεύτερη έφερε κάποιο αποτέλεσμα και προσμετρήθηκε μόνο το ένα!!!

4) Δύο βιβλία που έχω γράψει ΔΕΝ προσμετρήθηκαν σε καμία προκήρυξη, γιατί ήταν αυτοεκδόσεις, ασχέτως αν το πρώτο έχει κάνει μέχρι τώρα 3 εκδόσεις!!!

5) Σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει προσμετρήθηκαν στην πρώτη με 1,3 μόρια και με 1 μόριο στη δεύτερη. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι στη δεύτερη, παρότι στην ένσταση που έκανα δεν αναφερόμουν καθόλου στα μόρια αυτά, μου αφαίρεσαν 0,10 μόρια, χωρίς αιτιολογία!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

6) Στις συνεντεύξεις στην πρώτη έλαβα 19,25 μόρια στα 20 και 15 στα 20 στη δεύτερη.
Μάλιστα στη δεύτερη συνέντευξη μου έδωσαν γραπτή απάντηση στην ένστασή μου με επιχειρήματα του στυλ “δεν ήταν τα δικαιολογητικά αναρτημένα στην πλατφόρμα σύμφωνα με το πρότυπο του ΑΣΕΠ”. Δηλαδή σε δύο ίδιες πλατφόρμες με ακριβώς ίδια δικαιολογητικά η πρώτη επιτροπή αξιολόγησης τα προσμετράει και η δεύτερη δεν τα προσμετράει, ή αντιστρόφως!!!

7) Να πω ότι στην πρώτη συνέντευξη η επιτροπή αποτελείτο από 3 καθηγητές πανεπιστημίου, ένα σύμβουλο εκπαίδευσης και ένα τμηματάρχη του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στη δεύτερη από τον αναπληρωτή Διευθυντή Β’ Βάθμιας Εκπσης, ο οποίος και δεν με ρώτησε τίποτε, και από 3  εκπαιδευτικούς οι οποίοι είχαν προσόντα το 1/2 των δικών μου και είχαν επιλεγεί με αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες…

Δεν θεωρώ ότι αδικήθηκα στη δεύτερη συνέντευξη, όμως όλοι οι καταγεγραμμένοι δεξιοί συνυποψήφιοί μου πήραν στη συνέντευξη 19,5-20.

Στη συζήτηση που έκανα με την επιτροπή συνέντευξης για διευθυντές και διαμαρτυρήθηκα για τα παραπάνω παράδοξα μου είπαν ότι μπορώ να προσφύγω δικαστικά!!!

Καλή θητεία εύχομαι στους επιλεγέντες διευθυντές σχολικών μονάδων και μακροημέρευση στο λεγόμενο επιτελικό κράτος!

Σ.Γ.

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …