ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Παραίτηση σε μεγάλο Τοπικό Συμβούλιο επιλογής λίγο πριν από τις συνεντεύξεις

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Διευθυντές σχολείων – συνεντεύξεις: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής Δ/ντών/ντριών ΠΕ Πειραιά.  Η εν λόγω παραίτηση έγινε αφού προηγουμένως από ενός μηνός και πλέον ο εν λόγω παραιτηθείς είχε ενημερώσει , εγγράφως , τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής  περί θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών/ντριών Π.Ε. Πειραιά.

Οι συνεντεύξεις στο Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής για τους διευθυντές σχολείων Π.Ε. Πειραιά, σύμφωνα το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί έχουν προγραμματιστεί από Δευτέρα 13/3 (εξέταση ξένης γλώσσας) και Τρίτη 14/3 με τις συνεντεύξεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από τη ΔΙΠΕ Πειραιά και τις τοπικές Συνδικαλιστικές Ενώσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ του Πειραιά.

Δείτε: Διευθυντές σχολείων: Νέο χρονοδιάγραμμα για τελικούς πίνακες και δηλώσεις σχολείων

Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος αναφέρει για τους λόγους της παραίτησής του ότι:  “το δικαίωμα παραιτήσεως Μέλους Συλλογικού Οργάνου βρίσκει ευθέως έρεισμα στις διατάξεις των άρθρων 2 παρ.1 και 5 παρ.1 Συντ. που αναφέρονται στο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας . Συνεπώς κατά το άρθρο 123 Ν.4763/2020 έχουν δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο λόγω της σαφούς περί τούτου προβλέψεως του άρθρου 13 παρ.5 ΚΔΔιαδ («Αποχώρηση Μέλους») όπως έχει ερμηνευθεί κατά την Νομολογία του ΣτΕ, όσο και λόγω των άρθρων 2 παρ.1 και 5.

………

Διευθυντές σχολείων: Ποιο θέμα θα παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι στη συνέντευξη

Η διαδικασία της συνέντευξης για τους  Διευθυντές σχολείων περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

α) εισήγηση μέλους του οικείου Συμβουλίου Επιλογής,

β) προφορική εξέταση του υποψηφίου στην ξένη γλώσσα, αν αυτό απαιτείται,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

γ) παρουσίαση από τον ίδιο τον υποψήφιο μιας περίπτωσης για την  αυτοαξιολόγηση του έργου του και μίας περίπτωσης για το σχεδιασμό του έργου  του σε περίπτωση επιλογής του.

δ) ερωτήσεις των μελών του συμβουλίου προς τον υποψήφιο.

Η απάντηση – τοποθέτηση, που αναμένεται  από κάθε υποψήφιο Διευθυντή Σχολείου, κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, είναι  η παρουσίαση εκ μέρους του, μιας περίπτωσης για την  αυτοαξιολόγηση του έργου του και μίας περίπτωσης για το σχεδιασμό του έργου του, σε περίπτωση επιλογής του. Δηλαδή, τι έκανε ως διευθυντής σχολείου ή εκπαιδευτικός και τι προγραμματίζει να κάνει σε περίπτωση επιλογής του.  Το χρονικό περιθώριο που δίνεται για αυτή την παρουσίαση είναι  πέντε (5) λεπτά της ώρας.

Στο άρθρο 5  του άρθρου 35 του Ν 4823/2021 αναφέρεται σχετικά:

β) Επί της παρ. 5 του άρθρου 33: Για τη διεξαγωγή της συνέντευξης, δεν αξιοποιείται μελέτη περίπτωσης. Η συνέντευξη εστιάζει στην αυτοαξιολόγηση του έργου του υποψηφίου και τον σχεδιασμό του έργου του σε περίπτωση επιλογής του. Ο υποψήφιος καλείται να παρουσιάσει μια περίπτωση για την αυτοαξιολόγηση του έργου του και μια περίπτωση για τον σχεδιασμό του έργου του. Το Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει τον υποψήφιο οτιδήποτε σχετίζεται με τα θέματα αυτοαξιολόγησης και σχεδιασμού.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση: Σύμβουλοι «μεταμφιέζονται» σε γονείς για να μπουν στην τάξη

Διευθυντές σχολείων: Καταγγελία για συγκρότηση τοπικού συμβουλίου

Διευθυντές σχολείων: Πώς τσίμπησαν επιπλέον μόρια από ένα μεταπτυχιακό!

Διευθυντές σχολείων: Μη νόμιμες πριμοδοτήσεις στη μοριοδότηση υποψηφίων

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …