ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων – κρίσεις: Πότε και πού κάνουν αίτηση οι υποψήφιοι

Διάδωσέ το

επιλογή διευθυντών σχολείων

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής για τους νέους Διευθυντές σχολείων, Εργαστηριακών Κέντρων, Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Σήμερα εκδόθηκαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες περιγράφουν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

H προκήρυξη της παρ. 1 του άρθρου 1 εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από  την έναρξη ισχύος της παρούσης.

Oι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής υποβάλλονται, εντός  είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της σχετικής προκήρυξης

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την  επιλογή τους ως Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr. Η πιστοποίηση των υποψηφίων για την  είσοδο στην πλατφόρμα της αίτησης γίνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet (πρόσβασης φυσικών προσώπων σε φορολογικές και λοιπές υπηρεσίες). Με την  αίτηση υποψηφιότητας δηλώνεται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τα σχολεία της  οποίας ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία  επιλογής.

Οι αιτήσεις συνοδεύονται από τα απαραίτητα, για την απόδειξη των  τυπικών προσόντων τους δικαιολογητικά, σε ψηφιακή μορφή, τα οποία αναρτώνται  στο πληροφοριακό σύστημα υποβολής των αιτήσεων, ομαδοποιημένα σε  υποενότητες, ως εξής:

α) Βιογραφικό σημείωμα.

β) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών

γ) Αντίγραφα τίτλων σπουδών και επιμόρφωσης.

δ) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.

ε) Πιστοποιητικά επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και  Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) ή αποδεικτικά γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή  (Η/Υ).

στ) Αποδεικτικά συγγραφικού και ερευνητικού έργου.

ζ) Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στο διδακτικό έργο  καθώς και στη διδακτική, συμβουλευτική – καθοδηγητική και διοικητική – υποστηρικτική εμπειρία, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης,  κατά περίπτωση.

θ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄75) με την οποία βεβαιώνεται: αα) ότι ο εκπαιδευτικός δεν διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 78 του ν. 4997/2022,  δεν τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία, δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα  αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων  Πολιτικών διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’  26) ή δεν του έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή  ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε  πειθαρχικό παράπτωμα, μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145  του ίδιου κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

ββ) η γνησιότητα και αλήθεια των υποβαλλόμενων τίτλων σπουδών  και λοιπών δικαιολογητικών,

γγ) ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως  στέλεχος της εκπαίδευσης σύμφωνα με την περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 44  του ν.4823/2021 τα τέσσερα τελευταία έτη.

δδ) ότι ο εκπαιδευτικός δεν αποχωρεί υποχρεωτικά από την  υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία  λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης  εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αρμοδίως αναγνωρισμένοι.  Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από  την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο  όργανο. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνονται δεκτά  συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και  Εργαστηριακών Κέντρων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις θέσεις του συνόλου  των σχολικών μονάδων και Ε.Κ. αντίστοιχα μίας μόνο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι  προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της  προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής της  παρ. 11 του άρθρου 31 του ν.4823/2021 δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το  χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το  χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, της  οργανικής θέσης των υποψηφίων, είναι αρμόδιες κατά περίπτωση, για την έκδοση  πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών. Οι αιτήσεις και τα συνημμένα  δικαιολογητικά διατηρούνται, σε ψηφιακή μορφή, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και  Εργαστηριακών Κέντρων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά:

Η ΥΑ για τις Σχολικές Μονάδες, Εργαστηριακά Κέντρα ΕΔΩ

Η ΥΑ για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Κεραμέως: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει πριν τις εκλογές

Διευθυντές σχολείων: Πρόβλημα με τα τοπικά συμβούλια επιλογής και τις κρίσεις

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …