ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Καλοκαίρι οι συνεντεύξεις των υποψήφιων

Διάδωσέ το

Από τα Χριστούγεννα του 2022  μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα κρατήσει από ό,τι φαίνεται η διαδικασία επιλογής   για τους νέους  διευθυντές σχολείων.

Το πιο πιθανό σενάριο των εκλογών θέλει τις πρώτες κάλπες να στήνονται αρχές Απριλίου και τις δεύτερες στο τέλος Μαΐου.

“Η διάλυση της Βουλής για να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο πρέπει να γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου“, δήλωσε χθες στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο θα επηρεαστεί άμεσα η διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολείων και οι συνεντεύξεις θα αρχίσουν μετά τις εκλογές και θα πιάσουν και κατακαλόκαιρο.

Τα δεδομένα για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων είναι τα εξής:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων τελειώνει 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το γνωστό από την Υπουργική απόφαση χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, θα έχουμε  “Πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων”, 26 Ιανουαρίου, μετά τις ενστάσεις.

Μετά ακολουθεί η διαδικασία για προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες (μοριοδότηση). Πότε όμως θα ανακοινωθούν;

Για τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν 3,5 μήνες μετά τους πινάκες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων!

Αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν πάλι 3,5 μήνες, τότε οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου, οπότε οι συνεντεύξεις σε αυτή την περίπτωση πάνε σίγουρα για καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Αν υποθέσουμε όμως,  με αρκετή αισιοδοξία και φαντασία,  ότι η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορα, και οι πίνακες θα ανακοινωθούν σε έναν μήνα, δηλαδή αρχές Μαρτίου, τότε η διαδικασία των συνεντεύξεων δε θα μπορεί να τρέξει διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, κατά την προεκλογική περίοδο, εκτός των άλλων  υπάρχει απαγόρευση  των διαδικασιών και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αν και η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως τόνιζε ότι: “Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να υλοποιήσουμε μέχρι τη τελευταία ημέρα της τετραετίας το έργο που μας έχουν εμπιστευθεί οι Ελληνίδες και Έλληνες”,  σχετικά με τις επιλογές διευθυντών σχολείων φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Αλλά και αν συμβεί το απίθανο, τέσσερα χρόνια  δεν ήταν αρκετά για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  να βγάλει νέους διευθυντές σχολείων στη θέση των  διευθυντών που η κανονική θητεία τους έχει τελειώσει;

Δείτε επίσης:

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τον Μάρτη θα τοποθετηθούν -Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …