ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Θα ανοίξει πάλι η πλατφόρμα; Τι απάντησε η κ. Μακρή

Διάδωσέ το

“Στο γραφείο μου έχουν φτάσει άλλα δυο παράπονα από υποψήφιους Διευθυντές σχολείων. Το δικό σας είναι το τρίτο από τους 10.000 εκπαιδευτικούς που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα”, απάντησε η υφυπουργός Παιδείας στη βουλή και στη Βουλευτή κ. Κ. Μάλαμα, σχετικά με προβλήματα της πλατφόρμας αιτήσεων  και συγκεκριμένα για αίτηση υποψήφιας Διευθύντριας Σχολείου.

“Πρόκειται για προφανές λάθος της Διευθύντριας του σχολείου είπε η κ. Μακρή. Στην αίτηση σύμφωνα με την υπουργική απόφαση δηλώνεται η διεύθυνση εκπαίδευσης για τα σχολεία της διεύθυνσης όπου ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής. Η πλατφόρμα δεν ταξινομεί τον υποψήφιο διευθυντή, ο υποψήφιος δηλώνει η Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι σαφές αυτό, και μάλιστα σε εκπαιδευτικούς με εμπειρία ήταν ξεκάθαρο. Δεν είναι λειτουργικό σφάλμα , είναι λάθος το οποίο έκανε εκ παραδρομής.. Δεν πάτησε άλλο κουμπί η Διευθύντρια και άλλο της βγήκε. 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας να τοποθετηθούν ως διευθυντές στα ΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σωστή συμπλήρωση είναι ευθύνη αποκλειστική του κάθε υποψήφιου και μάλιστα υποψηφίου έμπειρου. Η μη σωστή συμπλήρωση όμως της αίτησης δεν επιδέχεται διόρθωση από το Τοπικό Συμβούλιο που δεσμεύεται από το περιεχόμενο της αίτησης και δεν νομιμοποιείται να αλλάξει από μόνο του, να εικάσει  ότι ο εκπαιδευτικός έκανε αυτό το πολύ σοβαρό λάθος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Κυριακή Μάλαμα: Το λάθος είναι ανθρώπινο, δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι ότι δεν μπορεί να διορθωθεί. Έχουμε πολλές περιπτώσεις υποψήφιων διευθυντών σχολείων που κόπηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα. Δεν είναι δικαιολογία ότι αυτό είναι και τελειώσαμε. Έχουμε πληροφορηθεί και για περιπτώσεις που επιτράπηκε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα σε άλλους υποψηφίους διευθυντές σχολείων.

“Όταν υπάρχει θέμα αδυναμίας χρήσης του συστήματος τότε προφανώς θα ξανανοίξει η πλατφόρμα”

 Ζέττα Μακρή: Οι υποψήφιοι διευθυντές, δεν αδικήθηκαν, οι ίδιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Μην λέτε ότι υπάρχει δυσλειτουργία του συστήματος, διοτι δεν είναι η πραγματικότητα. Είχαν το περιθώριο να δηλώσουν Α/θμια ή Β/θμια. Όταν υπάρχει θέμα αδυναμίας χρήσης του συστήματος τότε προφανώς θα ξανανοίξει η πλατφόρμα. Όταν γίνεται για λόγους που είναι ανεξάρτητοι από τη θέληση του υποψηφίου και δεν μπόρεσε να κάνει χρήση της πλατφόρμας. Οι οδηγίες που έχω δεν μου δίνουν τη δυνατότητα να σας πω ότι θα υπάρξει ρύθμιση. Ό,τι ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ εισηγήθηκε στις επιτροπές εξακολουθεί να ισχύει. Η Διευθύντρια του σχολείου να παραδεχτεί το λάθος της, δεν υπάρχει καμία δυσλειτουργία.

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία κρίσεων -Στοιχεία από αποκλεισμένους υποψήφιους

Φίλης για αξιολόγηση της Κεραμέως: Είναι η σημαντικότερη ατομική αξιολόγηση που έχει ανάγκη η εκπαίδευση

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …