ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Εκτός διαδικασίας οι υποψήφιοι που έκαναν “λάθος”

Διάδωσέ το

 

Διευθυντές σχολείων: Δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις των υποψήφιων διευθυντών σχολείων που από λάθος επέλεξαν άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων.  Με τις ενστάσεις των υποψήφιων ασχολήθηκαν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, αλλά από ό,τι φαίνεται και μετά από ερωτήματα που έγιναν στο Υπουργείο  Παιδείας,  η απάντηση  ήταν αρνητική.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός  ότι σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης  υποψήφιου που αποκλείστηκε, οι δεκτοί υποψήφιοι διευθυντές σχολείων είναι λιγότεροι από τις θέσεις  διευθυντών που προκηρύχτηκαν.

Το fresh -education είχε γράψει για το θέμα:

Κάποιοι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων, από διαφορετικούς νομούς της χώρας, εκπαιδευτικοί με οργανική στην Α/θμια, ενώ συμπλήρωσαν όλα τα πεδία της αίτησής τους πολύ σωστά, από αβλεψία ή κάποιας μικρής κίνησης στο  ποντίκι και στο κυλιόμενο μενού των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επέλεξαν άλλη διεύθυνση από αυτή που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. 

Αντί να για Π.Ε. Αρκαδίας για παράδειγμα, επέλεξαν Δ.Ε. Αρκαδίας. Έπειτα προχώρησαν σε επισκόπηση της αίτησής τους, χωρίς να παρατηρήσουν την μικρή αλλά μεγάλη στην ουσία διαφορά του “Π.Ε.” από το “Δ.Ε.”.  Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν στους μη δεκτούς υποψήφιους της Διεύθυνσης που είχαν πατήσει κατά λάθος στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει πολλά οφέλη, αλλά ως γνωστό δημιουργεί και προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλύονται από τους ανθρώπους.

Με την αυστηρότητά του το Υπουργείο Παιδείας έδειξε ότι συγχωρεί άμεσα τα δικά του λάθη αλλά  δε συγχωρεί λάθη εκπαιδευτικών. Ποιος ξέχασε την  αλλαγή των βαθμών στις δράσεις των σχολείων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ που δημιουργήθηκε για την αξιολόγηση των σχολείων, όταν οι εκπαιδευτικοί διαπίστωναν ότι η βαθμολογία που εβαλαν στις δράσεις τους άλλαζε από μόνη της την επόμενη ημέρα. Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε ουδεμία ανακοίνωση που να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για το τι συμβαίνει και ποιος ευθύνεται για το λάθος. (Δείτε εδώ τα λάθη σε σχετική δημοσίευση του fresh -education.gr)

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν.  Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Να γίνουν αποδεκτές οι ενστάσεις των υποψήφιων που αποκλείστηκαν  λόγω τεχνικών λόγων, λέει η ΔΟΕ

freshedu

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …