ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές, πλατφόρμες, προβλήματα και παράπονα

Διάδωσέ το

 

Διευθυντές, πλατφόρμες, προβλήματα και παράπονα πλαισιώνουν θεματικά το σημερινό δελτίο ειδήσεων που ετοίμασε, για όσες και όσους ενδιαφέρονται να λαμβάνουν ενημέρωση σχετική με τον χώρο της εκπαίδευσης και της παιδείας, το διαδικτυακό κανάλι “Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα”.

Βρείτε το διαδικτυακό / youtube κανάλι «Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα» εδώ και κάντε εγγραφή!

Μπορείτε να ακολουθήσετε εδώ τη σελίδα που διατηρεί το κανάλι στο Facebook και μην παραλείψετε να πατήσετε την ένδειξη“μου αρέσει”!

 

Συμβούλια επιλογής διευθυντών: Η συνέντευξη ως ασανσέρ για τους “αρεστούς”
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής διευθυντών/τριών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης , μετά τη διαδικασία της συνέντευξης, σε όλη την Ελλάδα.
Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώσαμε την υλοποίηση από τα, διορισμένα από την κυβέρνηση, συμβούλια επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενός παλαιοκομματικού σχεδίου ενίσχυσης (στη διαδικασία της συνέντευξης που έδινε μέχρι 20 μονάδες) συγκεκριμένων υποψήφιων διευθυντών/τριων που ταυτίζονται με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική “γραμμή” κι αυτό έγινε με την ανατροπή της σειράς των υποψήφιων του πίνακα, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί, με τα μετρήσιμα προσόντα σε ακραίο βαθμό.
Η συνέντευξη άλλαξε τη σειρά κάποιων υποψήφιων διευθυντών/τριων με καθοριστικό τρόπο (από τη θέση που είχαν στον πίνακα με τα μετρήσιμα). Συγκεκριμένοι/ες υποψήφιοι/ες (στελέχη κατά κύριο λόγω της Νέας Δημοκρατίας καθώς και σε κάποιες περιοχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ενστερνίζονται την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη) ανέβηκαν αρκετές θέσεις, παίρνοντας όλοι/ες τους “άριστα 20’’ από τα συμβούλια επιλογής (για να διασφαλίσουν ότι παίρνουν σχολείο πόλης ή το σχολείο της αρεσκείας τους) και κάποιοι/ες κατέβηκαν αντίστοιχες θέσεις, παίρνοντας ακόμα και κάτω από τη βάση 9, (για να αποκλειστούν από τα σχολεία τους, τα σχολεία πόλης ή και να μην πιάσουν κανένα σχολείο ενώ ήταν ήδη διευθυντές/τριες). Οι διαφορές 3-11 βαθμών στη συνέντευξη μεταξύ υποψήφιων είναι δύσκολο να εξηγηθούν…διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …