ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές και νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι τα πρόσωπα- κλειδιά στην αξιολόγηση

Διάδωσέ το

Οι διευθυντές σχολείων και οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι θα είναι τα πρόσωπα – κλειδιά για τη διοικητική και εκπαιδευτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο νέος νόμος για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία θα  ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περίπου 20.000 άτομα, τα οποία αποτελούν σήμερα την ηγεσία της εκπαίδευσης (διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων κ.λπ.), θα εκλεγούν σύντομα με νέο σύστημα αξιολόγησης, ενώ μελετάται συνολικά το σύστημα συντονισμού και συγκρότησης όλων των δομών στον χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την άλλη θα έχουμε επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων με αυξημένες αρμοδιότητες αυτή τη φορά και το έργο τους θα συνδεθεί  με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσίευση των «ΝΕΩΝ», οι διευθυντές σχολείων και οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι θα είναι τα πρόσωπα – κλειδιά για τη διοικητική και εκπαιδευτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Επίσης έχει προταθεί να αξιοποιηθεί και η «τράπεζα θεμάτων» στη μελλοντική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς θα δίνει μια εικόνα των κρινομένων από τη βαθμολόγηση των γραπτών που θα αναλαμβάνουν.

Σ. Ζαχαράκη: Να μην φοβίζει τους εκπαιδευτικούς η διαδικασία της αξιολόγησης

Επίσης σύμφωνα με τη δημοσίευση των «ΝΕΩΝ» το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει να προτείνει κάτι καινούργιο σχετικά με την αξιολόγηση, αλλά θα βασιστεί στους προηγούμενους νόμους που ψηφίστηκαν επί ηγεσίας του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον χώρο της εκπαίδευσης

Αξιολόγηση: Oι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν τους Διευθυντές εγγράφως και επώνυμα; 

Δημοσίευση από Παπαματθαίου Μάρνυ στα tanea.gr

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *