ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκύκλιος: Διαδικασία ορισμού Διευθυντών και Υποδιευθυντών ιδιωτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Διάδωσέ το
στελεχών
Εγκύκλιος για τη διαδικασία ορισμού Διευθυντών και Υποδιευθυντών ιδιωτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Έχοντας υπόψη τη γενική αρχή βάσει της οποίας ο προγενέστερος ειδικότερος κανόνας δικαίου (ν.682/1977) του οποίου οι ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις μεταγενέστερου γενικότερου κανόνα (ομοίου επιπέδου, ν.4547/2018) υπερισχύει του δεύτερου για τα θέματα που ειδικότερα ρυθμίζονται απ’ αυτόν, αναφέρονται τα εξής:

1. Ο ιδιοκτήτης ή ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιωτικής σχολικής μονάδας προτείνει στη Δ/νση Εκπαίδευσης, που εποπτεύει τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, εκπαιδευτικό της οικείας σχολικής μονάδας για να οριστεί ως Διευθυντής ή ως Υποδιευθυντής αυτής.
2. Το αρμόδιο συλλογικό όργανο της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν.4547/2018 ελέγχει (διαπιστώνει) τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων κατά το άρθρο 22 παρ.1, 6, 7 και 11 του ν.4547/2018 στο πρόσωπο του προτεινόμενου, καθώς και τη μη συνδρομή των κωλυμάτων ορισμού που αναφέρονται στην παρ. 9 του ιδίου άρθρου και σε καταφατική περίπτωση ο οικείος Δ/ντής Εκπαίδευσης εκδίδει την πράξη ορισμού του προτεινόμενου ως Διευθυντή ή Υποδιευθυντή, κατά περίπτωση, της ιδιωτικής σχολικής μονάδας.
3. Ο ορισμός του προτεινόμενου σε θέση Διευθυντή ή Υποδιευθυντή της ιδιωτικής σχολικής μονάδας γίνεται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 25 του ν.682/1977.
4. Στην περίπτωση που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει ιδιωτικός εκπαιδευτικός στη σχολική μονάδα που να πληροί τις αναγκαίες κατά νόμο προϋποθέσεις για τη θέση του Διευθυντή ή  Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας, εφαρμόζονται τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 25 του ν.682/1977 και το τελευταίο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 22 του ν.4547/2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εφαρμογή διατάξεων του ν. 4547/2018 για θέματα Διευθυντών και Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *