ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτικά σχολεία: Μέχρι 5/9 οι προτιμήσεις για αναθέσεις σε τάξεις και τμήματα

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων

Δημοτικά σχολεία: Μέχρι 5/9 οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν στον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου τις προτιμήσεις τους ως προς τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και στα τμήματα, αν δεν έχει γίνει κατανομή  από τον Ιούνιο. Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος προγραμματισμού σχ. έτους 2023-2024

Η εγκύκλιος  ορίζει για τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία ότι:

“Αν δεν έχει γίνει κατανομή τμημάτων στα Δημοτικά σχολεία από τον Ιούνιο τότε εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την έναρξή του διδακτικού έτους  οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν στον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας τις προτιμήσεις τους ως προς τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και στα τμήματα”

Το Υπουργείο Παιδείας, στην εγκύκλιό του, τονίζει για άλλη μια φορά ότι, στην κατανομή των τάξεων και αναθέσεις μαθημάτων δε μπορεί να γίνονται διακρίσεις για μόνιμους και αναπληρωτές. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι: |“Η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, όπως: χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος, αναπληρωτής, αποσπασμένος, δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας”

Σύμφωνα με τη εγκύκλιο λοιπόν όλοι οι εκπαιδευτικοί την 1η του Σεπτέμβρη θεωρείται  ότι θα είναι στη θέση τους, για να μπορούν να υποβάλλουν μέσα σε 3 ημέρες τις δηλώσεις στο διευθυντή  έτσι  ώστε να προχωρήσει   η διαδικασία κατανομής τάξεων και αναθέσεις μαθημάτων, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών, για να μπορεί και το σχολείο να είναι έτοιμο σε αυτό το κομμάτι την ημέρα του αγιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Από την άλλη όμως, ενώ το  Υπουργείο Παιδείας έστειλε την παραπάνω εγκύκλιο στα δημοτικά σχολεία σχεδιάζει άλλα. Οι πληροφορίες που μάλλον θα επιβεβαιωθούν λένε ότι θα καλέσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για ανάληψη υπηρεσίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή πρόκειται να συμβεί το εξής: Από τη μία με την εγκύκλιο καλεί τους εκπαιδευτικούς σε δηλώσεις έως 5 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη και από την άλλη πολύ πιθανά θα προσλάβει τους αναπληρωτές 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά βασίζεται στο ότι οι εκπαιδευτικοί  τελικά θα δώσουν λύσεις και θα γίνει η κατανομή τάξεων αν και το ίδιο δεν αφήνει κανένα χρονικό περιθώριο για τις δηλώσεις και τη σχετική συνεδρίαση.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …