ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΑΚΕ Π.Ε.: Καταγγελία για τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Διάδωσέ το

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

www.dakepe.gr | info@dakepe.gr

20/01/2019

Καταγγελία για τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) καταγγέλλει την άγρια κατασταλτική στάση της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας στο σημερινό ογκωδέστατο και μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας ενάντια στην επιζήμια εθνικά ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία εκχωρείται από την Κυβέρνηση το όνομα της Μακεδονίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσέρχονταν ακόμη και μετά τις 3 το μεσημέρι, για να διαδηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όσων «πρόθυμων» να εκχωρήσουν αδιαπραγμάτευτη ελληνική ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Είναι φανερό πως η παρουσία του λαού, που κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί στις ημέρες μας να κινητοποιήσει, προκάλεσε τρόμο στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης, η οποία με την αντίδρασή της έδειξε, για άλλη μία φορά, το αυταρχικό της πρόσωπο.

Ενώ γνώριζε τον κίνδυνο να προκληθούν, σκόπιμα, επεισόδια, όπως και έγινε, από τους «γνωστούς-αγνώστους» που είχαν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, δεν έλαβε μέτρα απομόνωσής τους, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί η δημόσια συζήτηση από την ουσία, το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας με την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών» από την κυβέρνηση, στη βία και τα δακρυγόνα που έπνιξαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Τα περίφημα, προαναγγελθέντα σκληρά μέτρα αστυνόμευσης και οι έλεγχοι που θα έπρεπε να πραγματοποιεί η αστυνομία ήταν ανύπαρκτα ενώ η αυστηρότητα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκε στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει τα χιλιάδες λεωφορεία που έρχονταν από όλη την Ελλάδα στους σταθμούς των διοδίων, προκειμένου οι διαδηλωτές να μην φτάσουν στη συγκέντρωση και φυσικά στη ρίψη τόσων δακρυγόνων όσων χρειάζονταν για να απομακρυνθεί το διαμαρτυρόμενο πλήθος από τη Βουλή.

Μήπως ο κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν να γίνουν αυτά τα «επεισόδια» για να διαλυθεί η «ενοχλητική» συγκέντρωση – δημοψήφισμα ενάντια στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών;

Η φωνή του λαού μας δεν μπορεί να φιμωθεί. Το αίτημα για δημοψήφισμα τώρα ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν ενάντια στην εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια ακούστηκε δυνατά σήμερα και προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση της εθνικής μειοδοσίας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης που επιλέγει να αγνοεί τη λαϊκή βούληση και επιχειρεί με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας να την καταστείλει με ολοκληρωτικές μεθόδους.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αναδρομικά εκπαιδευτικών: Νέα, αναλυτική ενημέρωση για την διεκδίκησή τους

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *