ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος προς υφ. Παιδείας: Αδύνατη η κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας στα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Διάδωσέ το

Σημαντικούς προβληματισμούς για τον καθαρισμό Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, αν επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, θέτει ο δήμος Ρεθύμνου με επιστολή της αρμόδιας αντιδημάρχου, Άννας Ελευθεριάδου προς την Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Στην επιστολή της η κ. Αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:

1.Με την επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα πρέπει να επιστρέψουν οι καθαρίστριες που διατέθηκαν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στον Δήμο  δεν θα υπάρχει κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας στα σχολεία

2. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων δεν επαρκεί για τη διευθέτηση του προβλήματος με την πρόσληψη και άλλων καθαριστριών

Η επιστολή αναλυτικά

Κυρία Υφυπουργέ,

Στο ενδεχόμενο της πρόθεσής εκ μέρους σας να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Η μετακίνηση των καθαριστριών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει οδηγιών για κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας έχει πραγματοποιηθεί από 10 Μαΐου 2020 απορροφώντας εξ ολοκλήρου το δυναμικό μας σε σχολικές καθαρίστριες.

Εξαιτίας αυτού, αν προχωρήσετε σε άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου, που θα σημαίνει και επιστροφή των αντίστοιχων καθαριστριών στη θέση τους, θα καταστεί αδύνατη με το υπάρχον προσωπικό ή κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας. Η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα είναι επισφαλής και μη εγγυημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας αδυνατεί να διαθέσει καθαρίστριες στα σχολεία. Αυτές που έχουν προσληφθεί εκτάκτως λόγω της πανδημίας δεν επαρκούν ούτε για τα 30 διάσπαρτα κτήρια-δομές του Δήμου.

Για να λειτουργήσουν λοιπόν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία χρειάζεται πρόσληψη 90 επιπλέον καθαριστριών με σύμβαση έργου, που πρέπει να προσληφθούν μέσω ΙΝΕΔΙΒΙΜ, άρα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον χρηματοδότηση από ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις Σχολικές Επιτροπές. Με δεδομένο ότι είναι ήδη 20 Μαΐου , προφανώς και το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για τέτοια διευθέτηση, έως το τέλος του μήνα ακόμα και αν τηρηθούν τα παραπάνω προαπαιτούμενα.

Παρακαλώ με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, όπως λάβετε υπόψη σας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε

Διαβάστε

Στ. Πέτσας: «Κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Κ. Μητσοτάκης: Oι όποιες αποφάσεις για τα δημοτικά θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *