ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμαρχος Σερρών: Υπεύθυνος είναι ο διευθυντής του σχολείου όταν ανοίγει την πόρτα εν ώρα μαθήματος

Διάδωσέ το

Ο δήμαρχος Σερρών  μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” για τη  φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, είπε  ότι δεν θα έδινε άδεια εργασιών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου σημειώνοντας ότι: «Ευθύνονται ο εργολάβος και ο διευθυντής του σχολείου που έκαναν τις εργασίες εν ώρα μαθήματος».

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό  τόνισε ότι ουδέποτε δόθηκε άδεια από τον Δήμο για να γίνουν τέτοιες εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο.

Όπως είπε, το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από κανέναν από τους εμπλεκομένους, εργολάβο και διευθυντή.

«Αυτές οι εργασίες γίνονται είτε Σαββατοκύριακα είτε απογεύματα ή διακοπές των σχολείων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σερρών.

«Υπεύθυνος για τη λειτουργία του σχολείου και αυτός ο οποίος επιτρέπει κάποιον να μπει στις αίθουσες ενώ υπάρχει διδασκαλία, είναι ο διευθυντής», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάφης. Δείτε εδώ το video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Πηγή ΕΡΤ

Ανακοίνωση για την έκρηξη σε λεβητοστάσιο σε σχολείο στις Σέρρες που κόστισε τη ζωή στον μικρό μαθητή, ενώ δύο άλλα παιδιά τραυματίστηκαν, εξέδωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η  τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.

Δείτε επίσης:

Ιδρύονται 40 τμήματα ένταξης σε σχολεία Δ.Ε. (ΦΕΚ)

Δήμος Σερρών: Ανακοίνωση για την τραγωδία – Κλειστά τα σχολεία

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …