ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γκίκα: Περιμένουμε το “πράσινο φως” από την επιτροπή για να ανοίξουμε τα σχολεία

Διάδωσέ το

“Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”, ανέφερε   η Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας σήμερα στο Open,  προσθέτοντας όμως ότι αυτό θα γίνει όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί κατά την αυριανή συνάντηση

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα”  ξεκαθάρισε  ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου

Με τα νέα μέτρα,  εξήγησε ο κ. Στ. Πέτσας,  η κυβέρνηση έχει στόχο να πέσουν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα και να  ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

“Με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, για νέα μέτρα, διευκολύνονται και οι ειδικοί στις αποφάσεις τους γιατί είναι πραγματικά δύσκολο στις 4 του  Ιανουαρίου να ξέρει κανείς τι θα συμβεί στις 11 Ιανουαρίου. Όμως επειδή έχουμε πάρει μέτρα ήδη από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά αυστηρά θα ξέρουν ότι η κατάσταση θα είναι καλή ή καλύτερη από αυτή που είναι σήμερα”, σημείωσε ο κ. Στ. Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας και αυτός στο OPEN, πήρε θέση για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι «Είναι δύσκολο να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και προέτρεψε κυβέρνηση και ειδικούς «να περιμένουμε Τρίτη, Τετάρτη τα δεδομένα των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον καθηγητή  η 11η Ιανουαρίου είναι μια ημερομηνία υψηλού κινδύνου , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και αυτό γιατί  από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση.  Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα συμπλήρωσε ο καθηγητής.

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *