ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γκίκα για τεστ: “Δε θα καλυφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί πριν μπουν στο σχολείο”

Διάδωσέ το

 

Νηπιαγωγεία και δημοτικά  ξεκινούν τα μαθήματα στις 11/1 με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, αλλά και προσαρμογές στη λειτουργία τους,   μετά την εισήγηση των επιστημόνων, είπε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Η κ. Γκίκα ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα πάνε στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να καταρτίσουν νέο πρόγραμμα καθώς η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα γίνει με διαφορετική ώρα προσέλευσης και ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών. Επίσης, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, αν αυτές υπάρχουν.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν “τη Δευτέρα 11/1 που θα μπουν οι δάσκαλοι στις αίθουσες, θα έχουν κάνει τεστ για να νιώθουν και αυτοί  ασφαλείς, αλλά και οι γονείς των παιδιών”  η κα Γκίκα, απάντησε  ότι  το Υπουργείο Παιδείας  αυτή τη στιγμή διαμορφώνει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Όμως, όπως  χαρακτηριστικά σημείωσε “δεν πρόκειται να καλυφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί πριν μπουν στο σχολείο” και ότι πρόκειται για ένα εθελοντικό, προληπτικής φύσεως μέτρο για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία, όπως είπε η κα Γκίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στη συνέχεια κ. Γκίκα κάλεσε τους δήμους να είναι σε εγρήγορση για τον καθαριότητα στα σχολεία και υπενθύμισε τα μέτρα πρόληψης όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, κανόνες σε εργαστήρια πληροφορικής και στη χρήση μουσικών οργάνων.

Αναφερόμενη στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η κα Γκίκα είπε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αρχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δια ζώσης επαναλειτουργία τους. «Επιδίωξή μας είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία γιατί εκεί είναι η φυσική τους θέση», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε ότι ως τα τέλη της εβδομάδας θα αποστείλουν σχετική ενημέρωση για μείωση της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Πηγή ενημέρωσης ΕΡΤ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *