ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γκίκας Μαγιορκίνης για άνοιγμα δημοτικών: Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε

Διάδωσέ το

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις αντιδράσεις των επιστημόνων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (19/5) ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορονοϊού, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά  ο καθηγητής και εξήγησε:

«Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα αναφέρονται σε περιστατικά που μολύνθηκαν 10 έως 12 ημέρες πριν, δηλαδή μετά τις 4 Μαΐου. Καλό είναι να περιμένουμε έως την Τρίτη – Τέταρτη γιατί υπάρχει το φαινόμενο του Σαββατοκύριακου».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι αυτό που σκέφτηκε η επιτροπή είναι ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνεται με την μισή μαθητική κοινότητα και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που τα παιδιά δεν είναι κλεισμένα μέσα και κυκλοφορούν έξω στις πλατείες δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο». Σημειώνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην επιστρέψουν στις αίθουσες εάν οι ίδιοι οι μαθητές ή μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντός τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα , τόνισε ότι: «Με τα πρωτόκολλα που έχουν δημιουργηθεί, η πιθανότητα μετάδοσης έχει πέσει στο μισό, ίσως και περισσότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Τέλος για τα δημοτικά σχολεία –απόφαση που θα ληφθεί μετά τις 20 Μαΐου- ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι: «Ακόμα δεν υπάρχει απόφαση και η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία. Δεν είναι μια εξίσωση με μια λύση. Τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Θα πρέπει να δούμε πώς κινείται η επιδημία Δεν υπάρχει 100% απάντηση στο θέμα αυτό».

Διαβάστε:

Εγκύκλιος για την αναμετάδοση μαθημάτων: Όταν μαθητής σηκώνεται στον πίνακα διακόπτεται η μετάδοση

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *