ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων υπεύθυνη για τον έλεγχο των σχολικών μονάδων

Διάδωσέ το

 

Καθορισμός φορέων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ελεγχόμενων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων (Γ.Δ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:
α) Των άρθρων 3 και 4 του ν. 3492/2006 «Οργάνωση συστημάτων ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του κρατικού προϋπολογισμού και των εκτός του κρατικού προϋπολογισμού φορέων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 143 Α΄).

β) Του άρθρου 21 του ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) – δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 210 Α’).

γ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α’).

2. Το π.δ. 142/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (ΦΕΚ 181 Α΄).

3. Το π.δ. 18/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ 31 Α’).

4. Την Υ29/08-10-2015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη» (ΦΕΚ 2168 Β’).

5. Το π.δ. 125/2016 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».

6. Το γεγονός ότι η παρούσα απόφαση δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε τους φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3492/2006 και τους οποίους αφορούν τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου, οι έλεγχοι και τα διοικητικά μέτρα και κυρώσεις που αναφέρονται στον εν λόγω νόμο, ως ακολούθως:

Α. Κεντρική Υπηρεσία- Γενικές Γραμματείες Ειδικές Γραμματείες-Διοικητικοί τομείς Ειδικές Υπηρεσίες

Β. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες

1. Γενικά Αρχεία του Κράτους 1.1 Περιφερειακές Υπηρεσίες (64) 2. Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) 3. Μουφτείες Θράκης 4. Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες Γ. Περιφερειακές υπηρεσίες Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες 1. Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (περιλαμβάνονται τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τα Κ.Ε.Σ.Υ. και το Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης). 2. Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 3. Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 4. Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) 5. Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) 6. Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Προκήρυξη για τις θέσεις Διευθυντών A/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *