ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαβρόγλου για webex: Ακατανόητο γιατί σιώπησε η Υπουργός Παιδείας τόσους μήνες

Διάδωσέ το
 

“Ακατανόητο γιατί σιώπησε η Υπουργός Παιδείας τόσους μήνες σχετικά με τις συμβάσεις που αναγκάστηκε τελικά να δημοσιοποιήσει και με πολλά ακόμη έγγραφα να λείπουν. Ακατανόητο, πραγματικά. Αλαζονεία; Μπορεί. Κουτοπονηριά; Μπορεί και αυτό”, αναφέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε ανάρτηση του στο facebook 

Η δημοσίευση

Ακατανόητο γιατί σιώπησε η Υπουργός Παιδείας τόσους μήνες σχετικά με τις συμβάσεις που αναγκάστηκε τελικά να δημοσιοποιήσει και με πολλά ακόμη έγγραφα να λείπουν. Ακατανόητο, πραγματικά. Αλλαζονεία; Μπορεί. Κουτοπονηριά; Μπορεί και αυτό.

Είναι η ίδια Υπουργός που μας έβριζε λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι είμαστε αχάριστοι γιατί δεν δεχόμαστε μία δωρεάν υπηρεσία τηλεκπαίδευσης που μας προσφέρει ένας από τους σημαντικότερους παίχτες της ψηφιακής εποχής. Και ως τεχνοφοβικοί δεν είχαμε εκτιμήσει ούτε την γενναιοδωρία της Cisco που μόνον το καλό της χώρας ήθελε ούτε και τη δική της μεσολάβηση για να αποδειχτεί, τελικά, ότι η μεσολάβηση αυτή μας κόστισε 2 εκατομμύρια.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η επίθεση της Υπουργού είχε στόχο να κρύψει τα deals που λένε και οι ρόζ σελίδες των οικονομικών ειδήσεων.

Εξηγούμαι:

Οι εταιρείες αυτές συνδυάζουν δύο εξίσου σημαντικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Με άλλοθι την κοινωνική προσφορά παρέχουν δωρεάν ή και προσφέρουν έναντι χρημάτων (ανάλογα το πόσο κορόιδο είναι αυτός που με τον οποίο συναλλάσσονται) μία υπηρεσία με σαφέστατο κοινωνικό πρόσημο.
Με αυτήν την “προσφορά” συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες των οποίων η χρηματική αξία είναι πολλαπλάσια ως προς το όποιο κόστος έχει η εταιρεία από την “προσφορά” της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Ναι είναι πολλαπλάσιο.

Γιατί τα κέρδη που προσκομίζονται από την καταγραφή των συμπεριφορών των παιδιών κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι ανεκτίμητα για την όποια Cisco.

Δεν είναι, λοιπόν, το βασικό πρόβλημα η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων —κάτι που είναι ιδιαίτερα σοβαρό ούτως ή αλλιώς.

Είναι η συνειδητή παραβίαση τους ΩΣΤΕ να εξασφαλιστούν κέρδη για τη Cisco.

Και επειδή η συλλογή πληροφοριών ανήλικων είναι ακόμη πιο δύσκολη, η εταιρεία βρήκε μία ιδιαίτερα πρόθυμη κυβέρνηση.

Ο θρίαμβος, δηλαδή, της τηλεκπαίδευσης που με τόση έπαρση μας υπενθυμίζει η Υπουργός, είναι θρίαμβος της Cisco.

Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε —λέγεται, δε, ότι είναι παραφθορά του αρχικού “Εμπάτε χίλιοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε.”

Αυτή, τελικά, είναι η κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση.

Πολλοί οι σκύλοι, όμως, άλλοι ξένοι και άλλοι γηγενείς.

Πάντως όλοι αυξάνονται επικίνδυνα.

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *