ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αττική: Τοποθέτηση Διευθυντών στα Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία

Διάδωσέ το

Τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών/ντριών στα Πρότυπα Σχολεία  και Πειραματικά Σχολεία στην Αττική

Δείτε εδώ την απόφαση

Η θητεία των Διευθυντών/ντριών Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) λήγει στις 31 Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους. 

Οι τοποθετούμενοι/ες Διευθυντές/ντριες των Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός των τριών (3) τελευταίων εργάσιμων ημερών του τρέχοντος διδακτικού έτους 2022-2023.

Οι τοποθετούμενοι/ες Διευθυντές/ντριες των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους 2022-2023. 

Οι Διευθυντές/ντριες Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.), για όσο διάστημα ασκούν τα καθήκοντά τους, λαμβάνουν το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τους Διευθυντές/ντριες Σχολικών Μονάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Στελέχη της Εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέση Διευθυντή/ντριας Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.), θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από κάθε άλλη θέση στελέχους της Εκπαίδευσης που κατέχουν. Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4823/2021: «… Όσοι κατατάσσονται τόσο στους πίνακες: α) των περ. στ) έως ιζ) όσο και β) ιη) έως κ) της παρ. 2 του άρθρου 30 και τοποθετούνται σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, σωρευτικά από τους πίνακες επιλογής των περ. α) και β) της παρούσας».  

Δείτε επίσης:

Έρευνα του ΙΟΒΕ για τους παράγοντες που καθορίζουν τις επιδόσεις και τα επαγγελματικά σχέδια των μαθητών στην Ελλάδα

 

 

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …