ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σε ηλεκτρονική μορφή (ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

Καθορισμός των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης  του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),  του τύπου, του περιεχομένου του και κάθε άλλης  αναγκαίας λεπτομέρειας.

 Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το ΑΔΥΜ και σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, ήτοι σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή  του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του Portal  της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. 

 Το Α.Δ.Υ.Μ. γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από τη  σχολική μονάδα φοίτησης του μαθητή/τριας και από  όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα  ή νομικές οντότητες

Διαδικασία έκδοσης του Α.Δ.Υ.Μ. μέσω ειδικής  ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1  του άρθρου 35 του ν. 4816/2021 

1. Κάθε θεράπων ιατρός δημοσίων ή ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Ενδεικτικώς  αναφέρονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), τα  Περιφερειακά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Εξωτερικά  Ιατρεία των Νοσοκομείων, οι ιδιώτες ιατροί κ.α.), συμβεβλημένων ή μη με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπη ρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό  φορέα των φυσικών, θετών ή ανάδοχων γονέων και φυ σικών προσώπων που ασκούν την επιμέλεια των ανηλίκων μαθητών) δύναται να εκδίδει το Ατομικό Δελτίο  Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Η έκδοση πραγματοποιείται  μετά από αίτηση των ανωτέρω φυσικών, θετών ή ανάδο χων γονέων ή των φυσικών προσώπων που ασκούν την  επιμέλεια των ανήλικών μαθητών. Οι ενδιαφερόμενοι  δύναται να χρησιμοποιούν το ΑΔΥΜ και σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, ήτοι σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή  του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του Portal  της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Διαβάστε εδώ όλη την απόφαση

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Πέντε ημέρες νωρίτερα ο μισθός στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *